Мъжът, починал при полицейска гонка, не е загинал при удара на колата му в патрулка

OFFNews 02 януари 2024 в 16:32 11024 2

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев е починал, след като е изваден принудително от автомобила си от полицейски служители.

Това става ясно от съобщение на Окръжната прокуратура в Стара Загора, която е образувала досъдебно производство за случая, при който Пенев бе преследван от полицаи след сигнал за заплахи от негова страна към деца. 

На 30 декември мъжът почина след гонка с полицията в Стара Загора. Той беше преследван от органите на реда след сигнал, че е заплашвал деца с нож. От Областната дирекция на МВР в града съобщиха, че Пенев не се е подчинил на полицейските разпореждания и е опитал да избегне проверката. Последвало преследване на автомобила, а шофьорът се блъснал в патрулка и починал.

Сега от Окръжната прокуратура в Стара Загора съобщават, че съдебномедицинската експертиза за смъртта му е възложена на медици от Пловдив. Установено е, че Пенев е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов на екип от следователи при Националната следствена служба. В случай, че се съберат достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати на обвинения спрямо всички отговорни лица.

Събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

По случая са започнати две проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Rex

02.01 2024 в 23:00

Цялата история смърди отвсякъде. Приказките че полицаите го подгонили щото заплашил някакви чикиджии с нож да ги разправят на шапката ми. Също и приказката че тоя бягал от полицаите като от смъртта с цената на всичко щото бил психически болен. Също и приказката че умрял в колата или пък умрял щото го били щато пък се били ядосали че им бяхал и ударил патрулката / сефте/. Както беше написал един форумец тези делят територии я за наркотици, я за курви, я за двете и битката е безмилостно жестока. В нея добри няма, а и явно половината от бандата са на заплата в полицията.

22548

1

dolivo

02.01 2024 в 20:37

някак не симпатизирам на бореца

но пък да го утрепеш от яд , че не спрял, също не е редно
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика