Мъж, опитал да прикрие убийството на съпругата си, се изправя пред съда

OFFNews 15 март 2021 в 13:27 1902 0

Мъж от Кюстендил е предаден на съд заради убийството на съпругата си.

Двамата живеели в апартамент в жк „Герена“ в града. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол, което ставало причина за изостряне на отношенията в семейството. Скандалите прераствали в побои. Полицията имала информация за това, а живеещите в блока често ставали неволни свидетели на случващото се между двамата съпрузи.

Късно вечерта на 17 януари 2020 г. се разразил поредният скандал, а в афекта си съпругът наръгал жена си в гърба и по главата. После се опитал да прикрие престъплението, преместил жертвата в друга стая, почистил и се опитал да се обади на дъщеря си, за да й каже, че майка й е починала, но не успял. Легнал и заспал.

На сутринта излязъл и помолил съсед от блока да се обади на тел.112, като му казал, че жена му е починала. На място пристигнал екип на спешен център и констатирал смъртта на жената.

При подготовката на погребението обаче се видели рани и синини. Била уведомена полицията.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза станало ясно, че смъртта на пострадалата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезните наранявания на гръдния кош, последвал масивен хемопневмоторакс и кръвозагуба.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови