Йоан Матев остава в ареста за убийството в Борисовата градина

OFFNews 14 ноември 2017 в 12:36 11494 0

Йоан Матев остава в ареста за убийството в Борисовата градина

Снимка Ладислав Цеков/bTV

Обвинения за убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина Йоан Матев остава в ареста. Това реши във вторник Софийският апелативен съд.

Решението идва само ден, след като прокуратурата внесе обвинителния акт в съда. Преди седмица Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Матев от "задържане под" стража в "подписка", като един от мотивите за това решение беше освен изтеклия законов срок за задържане, но и това, че прокуратурата не е внесла обвинителен акт. 

Днес от държавното обвинение поискаха прекратяване на производството за мярката за неотклонение, тъй като е внесла обвинителния акт вчера. Според прокуратурата именно фактът, че делото вече е в съдебна фаза, означава, че са спазени всички срокове и мярката за неотклонение и трябвало да остане „задържане под стража”.

Според защитата обаче обвинението е „нагнетило общественото мнение с помощта на четвъртата власт”, като по този начин е обяснило на обществото в България, че точно защитата е забавило делото. Това влече след себе си тенденциозност, посочи още защитата на Йоан Матев.

В обвинителния акт се посочва, че убийството на Георги е извършено по особено мъчителен начин. След като бил намушкан многократно с нож, той изгубил голямо количество кръв и изпаднал в безсъзнание поради мозъчно обезкървяване. Той е изпитвал неописуеми болки и е могъл да осъзнае какво се случва с него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови