Илиана Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина

OFFNews 23 април 2024 в 09:04 3815 2

Илиана Кирилова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Илиана Кирилова

"Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина", заяви пред бТВ градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Тя обясни, че познава Петров от 1995-1996 г. "Той беше прокурор тогава. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, в който се срещнах с него след дълго прекъсване. Г-н Петров няма как да ми влияе на мен. Това, което знам, е, че е имал намерение да ме залива с киселина", категорична е Кирилова. 

На въпрос как е разбрала за това тя обясни, че е излязъл наяве разпит на бившата съпруга на Петров - Любена Павлова. Кирилова обясни, че не се чувствала заплашена, както и че намеренията за киселината "донякъде" били новина за нея. Тя не поискала да се запознава с материалите по делата, а ги оставила на заместниците си.

По думите ѝ има забрана по отношение на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред.

Мястото, където трябва да бъдат представени, е в съда, каза тя за разпространяващите се снимки с пудела и пачките с пари, които изтекоха в медиите.

Кирилова коментира и кой е пуснал в публичното пространство въпросните снимки и свидетелските показания. "Това е въпрос, който доста време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по едно дело минават през много хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда, с него имат право да се запознаят адвокатите и е твърде неприятно, особено за прокуратурата, защото се наблюдава тенденция за "омаскаряване" на тези хора, както се изразяват медиите", поясни прокурорът. 

Според нея самото изтичане на снимките нарушава следствената тайна, но тя е категорична, че "прокуратурата няма такава задача – да омаскарява хората". Въпреки това прокуратурата не се е самосезирала.

"Разказът, който сам може да си изгради по тези снимки, е съобразно собственото му възприятие. Дали това е възможно или не? Дали тези лица на снимките имат необходимия морал или това е действие на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на възприятие", обясни още прокурор Кирилова.

Според нея "ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си".

Тя е категорична, че ролята на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев в тази организирана престъпна група предстои да се изясни, ако наистина има такава връзка.

„Повдигнато му обвинение е за участие в организирана престъпна група. Разпитани са 50 души, но по това дело предстоят още разпити, които трябва да дадат по-голяма конкретика по евентуалната роля на бившия главен секретар на МВР“, каза още тя и допълни, че ще бъдат разпитани бившият МВР министър Бойко Рашков и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Прокурор Кирилова каза още, че познава Живко Коцев от 1994 г. Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива Коцев да научава за това от медиите“, посочи още тя.

"Ролята на Николина Ангелкова предстои да се изясни. Тя няма спомен да за това нещо (на някои от снимките се вижда и бившият министър от ГЕРБ Николина Ангелова - бел. ред.). Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали на снимката е тя, или не. Тя не се разпознава“, каза прокурорът и допълни, че очаква Ангелкова сама и доброволно да разкаже за снимката в колата, на която Коцев си показва часовника.

Кирилова посочи още, че ако експертизата потвърди, че на снимката е тя, се притеснява, че Ангелкова може да има проблеми с паметта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

2

StinkingSonOf

23.04 2024 в 12:18

Това жената, която се изчерви като домат докато лъжеше, че не познава Нотариуса ли е? Тя не разбра ли, че не може да лъже пред камери и никой не ѝ вярва.

17439

1

мнение от IP

23.04 2024 в 10:53

А на въпроса, ако съдът постанови, че няма престъпление, кой ще понесе отговорност Кирилова каза:"Никой, това е работата на прокуратурата...". Пък аз мислех, че прокуратурата обвинява само с доказателства неоспорими. А докато си събира доказателства, никой не е обвиняван. Но аз знам кой ще поеме отговорност - ние с обезщетения.
 
X

Предизборно със Светльо Витков