Герман Костин иска да излезе от ареста

OFFNews 22 декември 2015 в 07:28 2511 0

Костин иска да излезе от ареста

Снимка bTV

Герман Костин - мъжът, обвинен за жестокото убийство на 5-годишния Никита, чието тяло беше открито в края на март в куфар край софийското село Пасарил, иска да излезе от ареста. Софийският градски съд (СГС) решава днес дали да уважи искането на руснака. Обвиняемият е поискал да се запознае отново с материалите по делото, поради което заседанието по мярката за неотклонение беше отложена за 23 декември.

Той бе задържан в началото на май и това е вторият му опит да излезе на свобода. Съдът го остави в ареста заради наличието на косвени доказателства за вината му - ДНК-експертиза и разговори по мобилния му телефон.

Туристи се натъкнаха на зловещата находка, а по-късно стана ясно, че майката на детето също е мъртва. Части от тялото ѝ бяха открити в Поморие.

Рускит бизнесмен е офицер ветеран от Афганистан. От прокуратурата бяха изнесени стряскащи данни, че той дори се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село. Разбрало се е също така, че руснакът има много имоти по света и често посещавал страната ни с различни документи и дегизиран. 

Главна улика, която свързва Костин с убийството, е негова ДНК по кърпата, която е била увита около трупа на момченцето, намерен в Пасарел. По GSM клетки и записи от камери той е бил засечен в района, както и в Приморско, където бе убита майката на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови