Прокуратурата: Костин е ветеран от Афганистан, хвалел се, че избил цяло село

Заподозреният за убийството на 6-годишния Никита остава в ареста

OFFNews 12 май 2015 в 00:59 8775 4

Герман Костин.
Герман Костин.

Руският бизнесмен Герман Костин, обвинен, че е убил 6-годишния Никита, чиято майка също беше намерена мъртва, остава за постоянно в затвора, предаде bTV.

Искането бе направено, след като съдия и адвокат разглеждаха над 10 часа материали по делото до късно вечерта във вторник, 11 май.

Съдията е взел решението си въз основа на представените доказателства и с мотива, че подсъдимият е опасен за обществото и може да се укрие.

Пред съда са били представени притеснителни подробности за Костин - той е бил офицер ветеран от Афганистан, който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение. Въпреки това руснакът твърди, че е невинен.

Разбрало се е също така, че руснакът има много различни документи и имоти по света, като е посещавал страната ни дегизиран. Един път е дошъл с дълга коса и брада, друг път е бил гладко избръснат, добавят от bTV.

Главна улика, която свързва Костин с убийството, е негова ДНК по кърпата, която е била увита около трупа на момченцето, намерен в Пасарел. По GSM клетки и записи от камери той е бил засечен в района, както и в Приморско, където бе убита майката на детето.

Според адвоката на бизнесмена към момента на извършване на престъпленията клиентът им не се е намирал в България, а по кърпата е имало ДНК от още двама неизвестни засега души.

Според защитата на Костин кърпата е била мокра, а освен това по нея може да остане ДНК от преди 6 месеца. Тя е била на Никита и той ходел с нея на плуване, допълват от телевизията.

Мярката на Костин от 72 часа изтече във вторник, по обяд прокуратурата внесе искане СГС да му вземе постоянна мярка "задържане под стража".

През март в района на село Пасарел беше намерено телце на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие.

Припомняме, че Костин бе арестуван за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев в петък. Герман бе главният заподозрян за смъртта и на детето, и на майка му Анна Леонтиева, чието тяло бе намерено разчленено край пътя за тракийското светилище Беглик Таш.

В петък прокуратурата повдигна обвинение на Костин за извършено умишлено убийство, тъй като негово ДНК е намерено върху кърпата, с която трупът на Никита е бил увит в куфара. Анализът посочил 100% съвпадение.

Записите от видеокамери на агенция “Пътна инфраструктура” пък показаха, че Герман е бил засечен с автомобила си от 13:00 часа на 8 февруари до 06:20 часа до 10 февруари в района, където е намерено и тялото на Никита. Предполага се, че детето е било убито в този интервал от време.

Тялото на малкия Никита бе намерено в зелен куфар на 20 март в района на село Пасарел.

Костин даде няколко интервюта и за български, и за чуждестранни медии, където категорично отрече да е има нещо общо с убийството на Никита или на Анна. Той даже се оплака, че разследващи са го притискали да признае за двете убийства. Съдът обаче е категоричен, че именно той е извършителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови