Георги Семерджиев е бил сам в джипа, с който уби две жени на ''Черни връх''

OFFNews 10 август 2022 в 11:21 4213 2

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Георги Семерджиев е бил сам в джипа си по време на катастрофата, при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 години, на столичния булевард "Черни връх", съобщиха в. "Сега" и БНТ.

Всички записи от камери вече са предоставени на следователите от Националното следствие.

От тях се вижда, че след катастрофата от колата излиза само Семерджиев. От камерите на предишно кръстовище, през което джипа на задържания бивш футболист е преминал минути преди инцидента също през предното стъкло се вижда, че в автомобила е само шофьорът.

Непосредствено след катастрофата до автомобила на Семерджиев са минали две жени, които са огледали мястото, но на този етап тяхната самоличност не е изяснена.

Ден след тежката катастрофа тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза, че има предположение, че в автомобила до Семерджиев е имало жена, като намекна, че това е служителка на МВР. Вътрешна проверка беше назначена от Рашков, за да се провери има ли отношение към случая полицайката Симона Радева, за която се предполага и че е дала станцията си на задържания.

Той бе заловен след спецоперация на СДВР и отряд "Кобра" в дома на родителите му няколко часа, след като бе обявен за издирване, в "неособено адекватно състояние". 

Прокуратурата повдигна пет обвинения срещу Семерджиев - за причиняване на смърт на повече от един човек, управление на автомобил след употреба на наркотици и използване на фалшива шофьорска книжка. Освен това той има зад гърба си над 50 предишни нарушения на пътя. Четвъртото обвинение е за притежаване на наркотици, след като в колата му бе намерено малко количество дрога. Петото обвинение е за шофиране с чужди номера в деня на трагедията.

След катастрофата бяха организирани протести на бул. "Черни връх". 

Произшествието постави началото и на специализирана операция в цялата страна срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и/или наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

726

2

Кариерен

10.08 2022 в 14:49

Скоро може да се твърди, че и самият Семерджиев не е бил в колата...

-4778

1

137

10.08 2022 в 11:31

Записи от няколко обществени и частни охранителни камери показват друго. А именно, че още едно лице (вероятно от женски пол) е било в колата на Семерджиев и заедно с него излиза и бяга от колата. Честито българино, сега вече не си смятан само за тъп от елита, но и за сляп.
Вечна памет на двете млади жени, които този рецидивист уби!
 
X

Да помогнем на украинските деца!