До часове започва акция в цяла България срещу шофирането под въздействие на наркотици

OFFNews 07 юли 2022 в 17:40 8137 10

Брифингът в Министерски съвет

Снимка БГНЕС

Брифингът в Министерски съвет

От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействието на наркотични вещества.

Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков, в който участваха още министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, главният секретар на МВР Петър Тодоров и началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

„Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества, война на всички, които имат агресивно поведение по пътя“, каза още Петков.

Мярката е вследствие на адската катастрофа, случила се преди ден в София.

Премиерът Петков изрази съболезнования към близките на двете млади жени, загинали нелепо заради „рецидивиста Георги Семерджиев“.

„Никой не трябва да е над закона в България“, каза още министър-председателят. Той добави, че много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са част от тъмната страна на нашето общество и имат чувството за безнаказаност.

Във връзка с обявената акция министър Бойко Рашков обяви, че не е определено кога ще бъде нейният край:

„Тя ще продължи дотогава, докато преценим. Времето и резултатите от операцията ще ни подскажат кога да сложим край на тази специализирана операция.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

9

dolivo

07.07 2022 в 21:24

интересно Кока как засичат...

5827

8

pisnamiotmutri

07.07 2022 в 20:16

Навремето осветление в тунел падна и уби една жена. Тогава се сетиха да проверят състоянието им и наляха десетки милиони. Сега пак убийство.. Трайчо Трайков ни информира, че поискал да бъдат сложени камери.

Въпросът тук е - цената живот на данъкоплатец ли трябва да бъде платена за да си размърдат задниците тези неадекватни държавни служители!? Първи по смърт на пътя сме! Колко години нищо?

-2175

7

IvanGrozn

07.07 2022 в 19:49

И какво от това? Каква отговорност ще носят нарушителите, ако само им взимате книжките. Трябва карането под въздействието на алкохол и/или наркотици да се добави в наказателния кодекс като престъпление с наказание затвор и конфискация на автомобила. Тогава може да стане нещо от тези 'акции'.

1020

6

RozovoHapche

07.07 2022 в 19:48

Леле, майко….. Колко познат сценарий. Даже мога да го опиша в синтезиран вариант:
- поредната акция, която не предотвратява превантивно трагедии, а както винаги ги следва с цел да се имитира някаква загриженост и дейност на така наречените “ОРГАНИ”
- Принципа “всяко чудо за три дни” След седмица късата памет на природонаселението ще бъде заета от други проблеми или пък от друг подобен случай
- Покрай изпълненито на грозно татуирания изрод ще изгорят невинни хора (защото ако не знаете полицаите използват полеви тестове, които засичат марихуана седмица след, като е употребена или много след като си забравил, че си пушил. Същото важи и за някои лекарства изписвани съвсем законно от лекари)
- И нека не забравяме, че много хора пият и употребяват наркотици, но не са заплаха за никой освен за себе си. Когато си прост, арогантен и изпуснат от родителите си още в детска възраст ставаш такъв ИЗРОД
- И не на последно място, къде са се почесвали “органите” до сега…….. Аааа, сетих се! Крили са се в храстите в очакване да хванат някой лелка без фарове и аптечка

4642

5

ctef

07.07 2022 в 18:56

Вече са по пътищата.
От Горна Малина до София поне З поста.
Само ми е чудно тези дрегери какво засичат? А разни медикаменти?

6386

4

Zlatko

07.07 2022 в 18:12

Стига с тъпите ви акции!!!
Постоянно трябва да са по улиците и да контролират и съответно санкционират.
Ще работят до неделя и после чак при следващата акция (6 септември). КАТ работят само при акции (по празниците), а през останалото време почиват.

1331

3

ваксиниран

07.07 2022 в 18:10

Супер - а кога ще минат на тестове, които проверяват за въздействие в момента? Кога ще спрат да превръщат в "престъпници" хора, които са пушили трева преди 1-2 седмици?

2073

2

Johnny B Goode

07.07 2022 в 17:51

Стига сте замазвали очите на хората. ДАЙТЕ ПРИСЪДИ.
Вкарайте убиеца на Милен Цветков и това татуирано л@йно в затвора за по 20 години. Вкарайте в затвора всеки от МВР и прокуратурата който го пускал след поредния арест.
Само тогава нещо може да се промени.

2073

1

Johnny B Goode

07.07 2022 в 17:48

Аре стига с тези "акции", молим ви се. Предупреждавате ги да си стоят в къщи ли?
И като свърши акцията и се позабрави този случай, какво? Продължават джигитите да се друсат, да пият и да убиват.