Все още не е установено дали Симона Радева е била в колата на Семерджиев

Ружа Райчева 26 юли 2022 в 18:28 5826 1

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Атанас Атанасов

Дисциплинарното производство на Симона Радева засега не е приключило. Все още не е установено дали е била в колата на Георги Семерджиев, заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов след заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Днес в комисията имаше закрито изслушване на представители на МВР относно адската катастрофа на бул. Черни връх, при която бившият футболист Георги Семерджиев отне живота на две млади момичета. Твърди се, че служителката на МВР Симона Радева е помагала на Семерджиев в опитите му да се укрие от полицията след катастрофата.

По време на заседанието на комисията е представена близо 10 страници справка за поведението на Георги Семерджиев по пътищата. Председателят на комисията Атанасов обяви, че още в годината, в която Семерджиев е получил книжката си, е успял да извърши три сериозни нарушения.

Съставяни са му множество актове през годините, но бившият футболист е бил неоткриваем и така полицията не е успявала да му връчи наказателните постановления, обясни съпредседалят на ДБ.

От Антикорупционния фонд твърдят, че Семерджиев е свидетел по ключово дело на Специализираната прокуратура. Според Атанасов депутатите от комисията по вътрешна сигурност не са "чули данни за това да е имало някакъв чадър" върху него:

"Ако Семерджиев има някакви покровители, то те не са в МВР. Кой води досъдебните производства? Следствието и прокуратурата. Едно от тези негови производства е преди около 8 години. Моето впечатление е, че този човек е защитен по някакъв начин от съдебната власт."

Атанас Атанасов поясни, че се е случвало за Семерджиев едновременно да има по няколко образувани досъдебни производства, и то за различни видове престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки