Рашков за шофьора с 50 нарушения: Не можем да му попречим да излезе от гаража си

Съучастничката на Георги Семерджиев е установена, съобщи вътрешният министър

Ружа Райчева 06 юли 2022 в 17:37 9374 2

Снимка Архив

Има данни, че Семерджиев е имал съучастник - жена, която е установена. Нищо повече не мога да ви кажа. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред.

Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков по време на изслушване в парламентарната ресорна комисия. Вчера две млади жени загинаха в тежка катастрофа до метростанция ''Европейски съюз''. По-рано днес полицията задръжа бившия футболист Георги Семерджиев, който не е бил сам в автомобила - той бяга от мястото на произшествието заедно с жена.

Семерджиев е криминално проявен с над 50 наказателни постановления. Шофирал е без книжка - отнели му я на 11 юни, защото карал кола дрогиран. Задържан е от ГДБОП за черно тото през 2010 г. Бил е задържан и за разпространение на наркотици.

По време на изслушването депутатът от БСП Крум Зарков посочи, че става дума за рецидив на престъпленията от страна на Семерджиев и че от дейността на МВР би имало смисъл, тогава когато такива престъпления се разкриват, а виновните отиват в затвора. 

Рашков му отговори, че не може да се върви само по пътя на повишаване на наказанията, защото "очевидно" това не може да бъде решението.

Вътрешният министър каза, че при всички случаи Семерджиев ще бъде санкциониран и че най-важна в такива случаи е превенцията:

"Не можем да попречим обаче той да излезе от гаража си. Важно е доколко санкцията ще има възпиращ ефект. В Наказателния кодекс има санкция за водач, управляващ без свидетелство за управление. С другите номера той ще заблуди първоначално органите на реда - вероятно е имал определени мотиви. Това трябва да бъде предотвратено."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!