Двама отиват на съд, пребивали жените си, като се напият

OFFNews 12 март 2024 в 10:43 1547 1

Прокуратура

Снимка Архив

Двама мъже - в Разлог и в Благоевград, отиват на съд, заради домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура в областния град. 

53-годишният Х.Х. е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на съпругата си И. Х.  През септември миналата година, когато двамата още живеели заедно, мъжът се прибрал пиян и след като тя му измърморила, я пребил с юмруци по главата и тялото.

Вследствие на побоя й били причинени контузия, кръвонасядания, отоци, охлузвания и разкъсно – контузна рана. Пострадалата успяла да се свърже със сина си и да съобщи за случилото се на телефон 112. На място пристигнали полицейските служители, които констатирали следите от побоя у жената и задържали Х.Х. 

Обвиняемият по друго дело А.Ф. (на 63 години) е предаден на съд за причиняване на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода на жената, с която живеел на семейни начала в Благоевград. Въпреки нанасяните й побои и заключване в апартамента за няколко дни - още от 2021 година, жената не подавала жалби в полицията.

Впоследствие пострадалата се преместила да живее в Банско, като известно време двамата не поддържали връзка. След подновяването на отношенията помежду им обвиняемият А.Ф. продължил да злоупотребява с алкохол, вдигал скандали, забранявал на Х.Ш. да напуска апартамента, посягал й, скрил телефона й. Насилникът често заплашвал жената, че ще я затвори в мазето и ще я бие, ако опита да избяга.

Обезпокоен от случващото се с майка му, синът на пострадалата сигнализирал полицията. Побойникът е задържан. 

Обвиняемите Х.Х. и А.Ф. са предадени на съд от Районна прокуратура – Благоевград с обвинителни актове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

12.03 2024 в 12:35

"Въпреки нанасяните й побои и заключване в апартамента за няколко дни - още от 2021 година, жената не подавала жалби в полицията....След подновяването на отношенията помежду им обвиняемият А.Ф. продължил да..."

С тази жена трябва да работи психолог. Дълго и упорито.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика