Депутат нарушил карантина, МВР го даде на прокуратурата (допълнена)

OFFNews 21 февруари 2022 в 12:22 4363 1

С писмо до главния прокурор МВР изпрати на Върховната касационна прокуратура документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител. По случая беше образувана преписка в ОДМВР-Варна, съобщават от вътрешното министерство, без да казват за кого става въпрос.

Поводът е получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Мъжът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.

За нарушаване на карантина по време на пандемия са предвидени санкции в чл. 355 от Наказателния кодекс.

По-късно ГЕРБ се разпозна в нарушението. 

Ето какво написаха от партията:

Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона. В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews