Брендо иска да излежи присъдите си от Румъния и Италия у нас

OFFNews 20 септември 2021 в 16:56 5960 3

Евелин Банев-Брендо е поискал да излежи присъдите си, издадени от Румъния и Италия, у нас, съобщават от Софийския градски съд. 

Съдът е оставил молба му без разглеждане. Той е приложил и копия от присъдите си. В България той има наказание от 6 г. затвор за пране на пари от трафик на наркотици, като Ввече е излежал 3 г.

Разпореждането на СГС подлежи на обжалване пред САС в 14-дневен срок.

На 10 септември стана ясно, че Евелин Банев- Брендо е задържан в Украйна. Украинските власти съобщиха, че се е укривал в къща до Киев с чужди документи. Няколко часа по-късно прокуратурата поиска 56-годишният мъж да бъде екстрадиран у нас

Според украинската полиция той е пребивавал в къща под наем, където е открита нарколаборатория. Арестът вероятно е станал на 6 септември, а кадрите разпространени от полицията дни по-късно.  При операцията полицията е открила наркооранжерия в наетата къща. При претърсването са конфискувани хрacти oт кoнoп, oбoрудвaнe, 39 пaкeтa cъc "cтoкa" , както и фaлшиви дoкумeнти.

Преди дни съд в Киев остави Брендо в ареста за 20 дни. Целта е да бъде осигурено по-нататъшното развитие на делото по екстрадиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews