7 часа съдът гледа материалите по делото "Костин"

OFFNews Последна промяна на 11 май 2015 в 21:05 3506 0

Снимка bTV

Герман Костов

Над 7 часа в Софийски градски съд четат материалите по делото срещу руснака Герман Костин, който е обвинен в убийството на 5-годишния Никита.

Гледането на мярката се очаква да започне около 21.30 часа тази вечер, съобщи БГНЕС.

Мярката на Костин от 72 часа изтече днес, по обяд прокуратурата внесе искане СГС да му вземе постоянна мярка "задържане под стража".

През март в района на село Пасарел беше намерено телце на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие.

Припомняме, че Костин бе арестуван за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев в петък. Герман бе главният заподозрян за смъртта и на детето, и на майка му Анна Леонтиева, чието тяло бе намерено разчленено край пътя за тракийското светилище Беглик Таш.

В петък прокуратурата повдигна обвинение на Костин за извършено умишлено убийство, тъй като негово ДНК е намерено върху кърпата, с която трупът на Никита е бил увит в куфара. Анализът посочил 100% съвпадение.

Записите от видеокамери на агенция “Пътна инфраструктура” пък показаха, че Герман е бил засечен с автомобила си от 13:00 часа на 8 февруари до 06:20 часа до 10 февруари в района, където е намерено и тялото на Никита. Предполага се, че детето е било убито в този интервал от време. 

Тялото на малкия Никита бе намерено в зелен куфар на 20 март в района на село Пасарел. 

Костин даде няколко интервюта и за български, и за чуждестранни медии, където категорично отрече да е има нещо общо с убийството на Никита или на Анна. Той даже се оплака, че разследващи са го притискали да признае за двете убийства. Съдът обаче е категоричен, че именно той е извършителят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X