6 г. и 6 месеца за опит за въоръжен грабеж на поща

OFFNews - Бургас 22 декември 2016 в 17:57 4265 0

Снимка e-burgas.com

Наказание от шест години и шест месеца постанови Окръжният съд в Бургас за Бойко Борецов, който - заедно с братовчед си Христо - се опита да ограби пенсиите, предназначени за община Средец.

Бойко се призна за виновен и магистратите одобриха споразумението между него и прокуратурата.

През февруари Бойко и Христо Борецови се опитаха да откраднат инкасо автомобил, който превозваше пенсиите за Средец. Въоръжени с пистолет и спрей, двамата млади мъже нападнаха гардовете, но при спречкването охранителите застреляха Христо, който почина на място. В колата е имало около 125 000 лв.

Според прокурора по делото Георги Чинев споразумението между двете страни е справедливо:

"Обстоятелството, че предложеното споразумение бе одобрено и прието от съда без нанасянето на каквито и да е корекции в него, означава, че целите на наказанието са постигнати в пълен обем. Инвидуализацията е постигната предвид необремененото съдебно минало на дееца, липсата на криминалистични регистрации и младата му възраст."

Бойко Борецов ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим. По време на заседанията за мерките за неотклонение Бойко се опитваше да прехвърли вината върху загиналия си братовчед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews