Оставиха обирджията от Средец зад решетките

OFFNews - Бургас 10 февруари 2016 в 18:56 3861 0

Снимка e-burgas.com

Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Бургаският окръжен съд на 20-годишния бургазлия Бойко Борецов.

Той е обвинен в опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Средец. В понеделник Бойко заедно с братовчед си Христо се опитаха да отмъкнат колата, в която е имало 125 000 лева, предназначени за пенсиите в странджанския град. Съучастникът му бе прострелян смъртоносно от единият от гардовете.

Пред магистратите Борецов отрече да е бил въоръжен и каза, че не е знаел, че Христо е имал пистолет. Поясни, че съжалявал за случилото се и е бил подведен да го извърши.

Роднините и приятелите на Бойко недоумяваха защо е направил опит за грабеж. Описаха го като кротко момче, което „на мравката – път прави“. Изразиха съмнение, че го постъпил така поради финансова нужда.

Адвокатът на Борецов, Пламен Димитров, каза пред съда, че клиентът му не може да бъде обвинен за въоръжен грабеж. Единият от охранителите е обяснил, че е „обезвредил“ два пистолета, които са били техните оръжия, добави защитникът. Димитров подчерта, че в материалите по делото не е описано да е иззет и намерен трети пистолет, който да е на някой от двамата обирджии.

Обвиняемият и неговият защитник поискаха мярка „домашен арест“ от съда. Постоянният арест може да бъде обжалван пред Апелативния съд. Ако бъде признат за виновен, Бойко Борецов може да получи наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови