50 000 лв. парична гаранция за Сидеров, който призова да не се спазват мерките

OFFNews 14 април 2020 в 15:48 12263 3

Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров за извършени две престъпления, определена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Обвинението е заради отправени призиви на общинския съветник и лидер на участващата в управлението партия "Атака" Волен Сидеров за подбуждане на обществото към нарушаване на противоепидемиологични мерки.

Преди ден Сидеров призова хората да излязат по улиците и да отидат на църква на Великден, както и да не носят маски.

Вчера лидерът на "Атака" е попречил на полицай да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР, за което също му е предявено обвинение. 

Сидеров трябва да внесе паричната гаранция в рамките на 14 дни. 

Днес Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. На 13 април 2020 г. Сидеров е отправил заплахи в телевизионно предаване спрямо органи на властта с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения.  

"Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!", цитира прокуратурата думите на Волен Сидеров.

От прокуратурата съобщиха, че днес в 15.00 часа Сидеров е бил призован да се яви в сградата на СДВР-МВР в качеството му на обвиняем по досъдебно производство за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение „парична гаранция“.

На входа на СДВР-МВР той е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. Разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето.

Разследването и по този случай продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

14.04 2020 в 18:42

Болен кой? Тоя още ли буйства? Бях започнал блажено да го забравям.

2400

2

Стик

14.04 2020 в 17:55

Вежди Рашидов за faktor.bg: „Волен Сидеров изгря на една голяма пресконференция на „Мултигруп”. Волен беше водещ на тази пресконференция на „Мултигруп”, а Илия Павлов стоеше до него. От пребиваването на Сидеров в групировката са и контактите му с Доган, който не е тайна беше в много близки отношение с Илия Павлов”; „Силите, които стоят зад Доган и Сидеров са структури на Държавна сигурност. От своя страна Илия Павлов ги подкрепяше и двамата”– 20.08.2013 г.
(www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/iliya-pavlov-e-tayniyat-svatovnik-na-volen-i-dogan-11924)

5712

1

tough

14.04 2020 в 16:57

Лyд умора няма. Какво са за него 50 хилки, нали не ги е изкарал с труд.