Quantcast

Прокуратата разследва Сидеров, който призова за масово излизане на Великден

OFFNews Последна промяна на 13 април 2020 в 11:56 13757 8

Волен Сидеров

Прокуратурата ще разследва лидера на “Атака” Волен Сидеров за подбуждане към нарушаване на епидемиологичните мерки. Вчера Сидеров изпрати прессъобщение с което се призовава: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“. Сидеров призовал за същото и по партийната си телевизия “Алфа”.

“Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на В. С., общински съветник, лидер на политическа партия, чрез средствата за масово осведомяване, с цел подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки, въпреки обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение”. Това се казва в съобщение на сайта на Главна прокуратура.

Разследването е възложено на разследващ полицай при СДВР-МВР.

Какво призова Сидеров: "Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога (...). Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в "Александър Невски". Какво показват? Кое им е по-важно - Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно. Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – "Господи, идваме пред теб с маска”. Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят (...). На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице. Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност. Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - масово".

"Който предава по радио, телефон или по друг начин, неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години", пише в Наказателния кодекс. Ако са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

8

Стик

13.04 2020 в 17:35

Волен Сидеров - дипломиран богослов, правоверен християнин и водещ русофил „Божиите заповеди не ме интересуват. Биха ми действали, ако действат на всички. Кой е Бог? Няма такова нещо. Аз съм си Бог.” – Волен Сидеров, „Клуб М”, 1993 г. (http://hotnews.bg/n/Istinata-za-golite-snimki-na-Volen-Siderov-18+.20144.html) +++ „Срамувам се от майка си и от баща си – дребни чиновници и редници на Партията – голямата ядачка на души. ... Веднъж в блъсканицата за кифли (от 5 стотинки) в училищната лавка тълпата ме притисна към свръхзагадката на природата – едно момиче с меки форми. Усетих странна сладост и панталоните ми се намокриха. Аз станах мъж, а момичето остана девствено – тълпата, тоест колективът ме оформяше… Няколко години след това бях вече оформен онанист.“ - Волен Сидеров, поема, бр. 1 от сп. „Време”, ноември 1989 г. (http://www.mignews.info/stihove-ot-vremeto-kogato-siderov-beshe-poet/)

9214

7

XR4

13.04 2020 в 16:07

Крайно време е белатазлатка да види слънцето на карета! Да видиме там дали ше е такъв ербап...

8392

6

мгергов

13.04 2020 в 16:07

Най-лошото е че за този са гласували хора....и най-вероятно пак ще гласуват. Само дано да не се обединят с онзи Коцето от Възраждане, че тогава вече циркът ще е пълен.

4021

5

Човека

13.04 2020 в 15:23

Следвайки стила на изключително вредния евтин "пи ар" на това безмозъчно мекотело, искам да се обърна към прокуратурата - или вкарвате много хора в гроба или вкарвате този идиот в затвора.

7719

4

Краси

13.04 2020 в 15:03

Ако държавата си беше свършила работата и беше забранила посещението на църкви, както забрани посещението на всякакви културни мероприятия, ресторанти, че и паркове и планини (тях между другото без никаква нужда), прокуратурата нямаше какво да върши.
Но тъй като в момента на власт са най-злите комунисти, които се правят на набожни, те не затварят църквите, а се занимават с броене на луксозни автомобили - явно това по се харесва на масите.
Тупанбаши - до Великден има още цяла седмица - все още можеш да постъпиш правилно. И генерал Годжи да не се гуши с призиви към вярващите да си стоят у дома, а да даде ясна и еднозначна препоръка на правителството да затвори църквите заради извънредното положение.

8001

3

Севтопол

13.04 2020 в 14:23

Тоя, ако беше редови български гражданин, досега 100 пъти да го бяха освидетелствали и прибрали.

1943

2

OtSofia

13.04 2020 в 12:50

И други гавраилоподобни ще се явят. Да не ги слушаме и да пазим Българската православна църква от провокатори. В сегашното положение виждаме, че тя си е на мястото, за разлика от много други.

73928

1

El Commandante

13.04 2020 в 12:05

Тоя ако се види с Иисус, ше бъде попитан: Ти па кой беше бе?