Второто издание на наградите на хайтек индустрията ще е на 16 юни

OFFNews 15 май 2017 в 15:08 2212 0

Две от най-големите технологични асоциации в България – Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) – за първи път обединяват сили и експертиза във второто издание на Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017.

Аутсорсинг индустрията създаде 3,7 % от БВП за 2016 г. Същевременно софтуерният сектор генерира над 2% от БВП за 2016 г. Очакванията на браншовите организации е приносът на двете индустрии да достигне 9%-10% от БВП през 2020 г.

Структуриращите за нашата икономика индустрии дават шанс на България да бъде сред държавите, налагащи тенденции. Когато бизнесите на бъдещето обединят усилия, това е възможност за цялото общество да се развива устойчиво и да генерира стабилност и просперитет, каза Станимир Николов, председател на Българска аутсорсинг асоциация.

Двете асоциации – БАА и БАСКОМ, обединяват над 120 водещи технологични компании, чийто годишен оборот се изразява в милиарди евро.

Партньорството между БAА и БАСКОМ е ярък пример за добро сътрудничество между две браншови организации, работещи за обща цел – налагането на България като център за високотехнологични инвестиции и иновации. Стъпка в тази насока е именно отличаването на успеха, бизнес развитието и лидерските умения на компаниите от технологичния сектор, каза Стамен Кочков, председател на БАСКОМ.

Традиционната годишна конференция на аутсорсинг индустрията, предшестваща официалната церемония по връчването на наградите, ще събере за четвърта поредна година лидерите в сектора на изнесените услуги, изпълнителни директори и висши мениджъри.

Домакин на събитието и на наградите ще бъде Бургас, отличен през 2016 г. като „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж“.

Двете главни събития в сектора ще се проведат на 16 юни в Бургас. Годишната аутсорсинг конференция ще е в „Смарт център“, а официалната церемония по награждаването - в хотел „Приморец“.

Тазгодишното издание на наградите се фокусира върху постиженията на българските фирми от ИТ сектора и сектора на изнесените услуги, инвеститорите и местните власти за водещи добри практики, високи бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растежа на индустрията в следните категории: Технологични иновации;
Технологичен работодател на годината; Доставчик на аутсорсинг услуги на годината; Център за споделяне на услуги на годината; ИТ продукт; ИТ проект; Софтуерна компания на годината; Стартираща компания на годината; Технологичен град на годината; Технологична бизнес сграда на годината;

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !