7 номинации за „Аутсорсинг град на годината“

OFFNews 25 май 2016 в 18:38 2817 0

От Българската аутсорсинг асоциация (БАА) обявиха, че вече са ясни номинираните градове в категория „Аутсорсинг град на годината“.

За оспорваното отличие ще се състезават Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и София.

Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

От асоциацията напомнят, че остават още 2 дни до крайния срок за подаване на заявки в категория „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, който е 27 май.

Кои са най-добрите в аутсорсинга у нас ще стане ясно след по-малко от месец, на 16 юни вечерта на официална церемония в хотел Хилтън София.

Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша: Доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the Year); Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year); Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year) и Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing).

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са "Аутсорсинг град на годината" и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“.

За първи път у нас ще бъдат връчени годишни награди за отлични постижения в аутсорсинг сектора, в който у нас към края на юни 2015 г. са заети над 35 000 висококвалифицирани професионалисти. Броят на наетите бележи ръст от 5,5% в сравнение с декември 2014 г. В периода 2010-2014 г. общият брой на работещите в аутсорсинга отбелязва среден годишен растеж от над 17%. Българският аутсорсинг пазар се оценява на 964 млн. евро през 2014 г. , 848 млн. евро през 2013 и на 784 през 2012. Данните са последния годишен доклад за аутсорсинг индустрията у нас, изготвен по поръчка на БАА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови