Vivacom се срина (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 06 януари 2015 в 16:45 12961 21

Мрежата на Vivacom се срина.

Абонати останаха без телефони и интернет, сигнализираха днес следобед читатели на OFFNews.

Интернет страниците на компанията също не работят. Паднаха и сайтовете на телевизиите TV7 и News7.

Потребители на компанията се оплакаха, че имат проблем и с мобилните мрежи и телевизионните услуги. Без проблем звънели от телефоните си, но връзката с тях била невъзможна.

От телекомуникационната компания потвърдиха само за проблема с интеренет услугите и обясниха, че работят по отстраняването на проблема:

Уважаеми клиенти,
След незабавна реакция на екипите по поддръжка на мрежата, услугите и свързаността към интернет и други оператори са възстановени. Клиенти с оптичен достъп до интернет (FIBER NET) трябва да рестартират устройствата си. Пълно възстановяване на трафика се очаква до 18:00 часа. При проблеми, моля свържете се с тел.123.

„Има опасност „Vivacom" да претърпи големи загуби, защото компанията сключва с големите фирми договори за гарантиран интернет достъп. В случай на срив компанията ще дължи неустойки на всички пострадали. При такъв проблем на национално ниво тази сума би била голяма", казаха още от мобилния оператор пред Нова телевизия.

От компанията предполагат, че проблемът е на национално ниво и са се сринали 2G и 3G мрежите им.

В 17:26 ч. компанията излезе с ново съобщение:

Уважаеми клиенти,
След незабавна реакция на екипите по поддръжка на мрежата, услугите и свързаността към интернет и други оператори са възстановени. Клиенти с оптичен достъп до интернет (FIBER NET) трябва да рестартират устройствата си. Пълно възстановяване на трафика се очаква до 18:00 часа. При проблеми, моля свържете се с тел.123.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.01 2015 в 18:38

Такива неща се случват, макар и рядко с повечето мрежи, все пак техника е. Преди време мрежата на един от най-големите европейски оператори О2 се срина при това за почти денонощие . Не задълвително да е диверсия или провокация .

07.01 2015 в 16:59

Искаше ви се да се срине ама друг път! Сега ако имат адвокати на място да погнат всички поръчкови драскачи за да се научат каква е разликата между срина, падна и наведе се!

07.01 2015 в 15:11

Updated. Да разсъждаваме върху факти.
Атаката срещу Виваком бе предсказана от Цветан Василев. Той посочи, че Корпулентния и ДПС са "освирепели" защото нямат пари - Южен поток спря, Булгартабак е опоскан, другите активи не генерират пари, а ДПС трябва да се има ресурс да влияе върху българския политически живот за да се върне на власт. Затова трябва да атакуват Виваком за да я превземат и поемат контрол върху паричните потоци - чрез рязко влошаване на резултатите. Атаките срещу другите мобилни оператори и цирка скартините са отвличаща ПР маневра. Телевизиите обилно отразяват тази мюре новина. Да се чуди човек по каква законова процедура става разпореждане с лично имущество и без санкция на съда!? Ако е на КТБ пък още по-зле.
Паралелно с това атакуват Гриша Ганчев, за да вземат другата дойна крава - Петрол, която той взе под свой контрол.
Третият план е писмото на Местан до главния редактор на Ню Йорк Таймс - защото евроатлантическата маска на ДПС бе свалена. От тук нататък се активира плана по дестабилизация и сваляне на правителството - защото колкото и ББ да се опитва да постигне някаква форма на разбирателство, разбира добре, че ще остане сам с ДПС, а това означава край на ГЕРБ.
ДПС не са сами, зад тях и външни интереси от свалянето на правителството. Ако не се спре Корпулентния той ще вкара държава в низходяща спирала по формулата, ако ние - ДПС и Пеевски не можем да бъдем на власт --- следва потоп. Службите са пленени, прокуратурата също.
Това си е "пълзящ" държавен преврат - какво друго е координирата и синхронизирана атака срещу мобилните оператори в една държава. Бих се очудил ако координационния център не е в чужбина.
Ако ББ не контраатакува ще трябва да приеме играта на Пеевски. Помните ли какво каза Станишев за кандидатурата на Пеевски, който се е самопредложил за шеф на ДАНС. "Ако не гласуваме, утре няма правителство".!?!? Беше ги страх дори да споменат, че се е самопредложил!?
от Фбук на Илиян Василев

07.01 2015 в 12:31

Местан, Доган, Делян са циреите на България.

07.01 2015 в 07:57

В Бургас още няма телевизия :(

06.01 2015 в 23:43

СРИНАЛ !!Само към час нямаше телевизия а нета малко повече! Голям проблем бабите ви като са нямали даже и ток ! :D :D :D ;)

06.01 2015 в 20:04

Ненаяде се свинята Пеевска!

06.01 2015 в 19:45

Не как, а вчера OFF публикува съобщение " Цв. Василев за вътрешен преврат във Виваком". Има го по-нагоре в рубриката "Свързани новини". И ето днес - голям срив. Дали е случайно? Май пак замириса на ушанки.

06.01 2015 в 19:28

Това ще да е Северна Корея, както направиха със Сони! Роско да направи обръщение и да лобира за санкции!

06.01 2015 в 18:45

ОТКРИЙТЕ 9-те РАЗЛИКИ!
1.
"От телекомуникационната компания потвърдиха само за проблема с интеренет услугите и обясниха, че работят по отстраняването на проблема:
Уважаеми клиенти,
След незабавна реакция на екипите по поддръжка на мрежата, услугите и свързаността към интернет и други оператори са възстановени. Клиенти с оптичен достъп до интернет (FIBER NET) трябва да рестартират устройствата си. Пълно възстановяване на трафика се очаква до 18:00 часа. При проблеми, моля свържете се с тел.123......"
2.
"...В 17:26 ч. компанията излезе с ново съобщение:
Уважаеми клиенти,
След незабавна реакция на екипите по поддръжка на мрежата, услугите и свързаността към интернет и други оператори са възстановени. Клиенти с оптичен достъп до интернет (FIBER NET) трябва да рестартират устройствата си. Пълно възстановяване на трафика се очаква до 18:00 часа. При проблеми, моля свържете се с тел.123...."

Какво пък чак толкоз му е новото??? А, OFFNEWS? ;)