Цветан Василев: Готви се вътрешен преврат във „Виваком“

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2015 в 18:50 29072 11

Цветан Василев.

"Виваком" винаги е била от първостепенен интерес не само за освирепелия финансов благодетел на ДПС без доказани доходи и неговите съмишленици, но и за много други политически хиени. Aпетитите спрямо пакета "Виваком"-НУРТС са друга основна причина за атаката срещу КТБ АД, твърди Цветан Василев в интервю за вестник "Банкеръ".

Според него "с цел да придобият мечтания актив на ниска цена сценаристите прилагат многообразни методи и средства, вдъхновени от холивудски шедьоври, които вероятно са изгледали през работно време. Съвсем "случайно" директор на ТЦ-ИМЕ, едно от дружествата-акционер във "Виваком", се явява защитен свидетел на прокуратурата", казва банкерът.

Според него "останалата част от сценария за "Виваком", в случай че не попадне в желаните ръце, включва безогледен натиск и заплахи, включително и за ликвидация на компанията, чрез използване на лостовете на държавната машина - национални регулатори, НАП и прокуратурата".

"Креативните" методи за финансов натиск на съответните институции са безкрайни. Съвсем наскоро поради липса на тоалетна на щанд на "Виваком" в столичен мол е наложена солена глоба на компанията. Тенденциозно валят подобни глоби и се съмнявам, че сходен стандарт се прилага към други фирми, казва още Василев.

"Опитът за вътрешен преврат в Надзорния и Управителен съвет на „Виваком“ е повече от скандален. Идеолози са съответният адвокат, стратегически посъветвал новоизлюпилия се "банкер", помещаващ се често в хотел "Берлин", както и златотърсачите от софийския клон на VTB Capital, подвели своята централа" - твърди Василев.

По думите му "касата на финансовия благодетел на ДПС се е поизпразнила след опоскването на "Булгартабак" и спирането на кранчето на "Водстрой" и сега е време да се търсят нови активи за разграбване като "Петрол" и "Виваком".

"Носят се слухове, че наточилите се за "Виваком" постепенно искат да сложат свои хора на ключови позиции, които вероятно съвсем случайно да насочват средства към посочени от организаторите на преврата компании. Надявам се на разум от страна на всички институции, за да не се постави на карта съществуването на една от най-големите компании в страната", заявява Цветан Василев.

Според него "цените на цесиите, с които кредитори и вложители в КТБ прехвърлят вземанията си на трети лица, трябва да бъдат използвани като показател за оценка на нейните активи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.01 2015 в 23:02

Как в един ден се срина Виваком и най-нагло в някакъв камион натовариха картините от КТБ? Аз в никакъв случай не съм поддръжник на Цв. Василев, но тези бандитски методи, на които бяхме свидетели и при предишното управление на ГЕРБ са ми доста съмнителни, знае се , че ББ много завижда на забогателите като него. Може би си има договорка с Дилян Пеевски и ДПС и после ще делят плячката. Но най-наглото в случая, е че тавя е нячен несамо да разсипят банката и собственика и , но и да ограбят България .... Ние плащаме за театъра.

07.01 2015 в 09:28

Дали Цветан Василев е престъпник не знам. Но създаваше работещи бизнеси (повечето, поне), които сега се разграбват и източват, вероятно ще се доведат до фалит след време. Явно в тандема той е бил конструктивният, докато другият само е харчил в замяна на институционална подкрепа. Кое е по-малкото зло също не знам. Но тези пиратски методи на превземане на бизнеси със сигурност не са добри за една страна-член на ЕС, която има нужда от инвестиции и работеща икономика, най-малко за да спре да взема заеми като обезумяла.

06.01 2015 в 17:41

Ей, тоз Цвятко се оказа направо пророк: http://offnews.bg/news/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8_18759/Vivacom-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1 %80%D0%B8%D0%BD%D0%B0_441070.html

05.01 2015 в 10:26

Иди гадай кого има пред вид. ВТБ Капитал е български клон на руската ВТБ, начело в приятеля на царчето М. Велчев. За да валят непрекъснато проверки и глоби значи ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ са ангажирани в операцията. Кой е този банкер от х-л Берлин. Намекът към ДПС е ясен, ама и той не до край. Оставете тези повърхности приказки- върнете Василев, крадец и пр. дрън-дрън. И на половината да е истина това което казва трябва да се вслушаме в него.

04.01 2015 в 22:29

Върни се в България и изчисти лайната, с които омаза държавата и се покри в миша дупка! С какво си по-добър от олигофрена, който си носи шкембето в количка, от плешивия сокол с мания за величие или от екзактният хитрец, който ми докарва позиви за повръщане?

04.01 2015 в 22:01

Така, такаааа, да си дойдем на думата. Атаката, която беше предприета срещу банката (лошо стопанисвана - две мнения няма), всъщност се оказа атака срещу собствеността на ЦВ, респективно - компаниите му. И атаката не е от случайно място, а от централата на "толерантната" етно-партия. Както се казва - честито. Това още преди 6 месеца го казах, много хора не вярваха, ама на....почва да се случва. И ся кво? Остава само да видим дали ББ отново ще преклони главица пред кретена хотДог-ан....тук очаквам реакция на РБ, на ПФ - ако наистина са това, което твърдят. Ето това е тест за тях.

04.01 2015 в 22:00

Не е приятно да ти прилагат методите, които ти си прилагал.

А иначе живеем в държава без закони и пълна липса на правосъдие и справедливост.

04.01 2015 в 20:54

Минат се неминат 1-2 седмици и пак Цв. Василев казал нещо. Няма ли скоро да влиза в затвора?

04.01 2015 в 20:20

Защо се дава трибуна на този престъпник? На кого му дреме какво мнение има той? Тези показания трябва да ги дава на следствието. Нали имаше заповед за арест? Какво ни занимава със себе си и защо, за бога, тази отрепка се отразява в медиите?!

04.01 2015 в 19:52

Друг интересен факт, г-н Василев: Виваком търгува с лични данни!!! Вероятно в полза на други подобни, финансови (небанкови) и пр. лихвари! Моля, оборете това!