NS1.bg става единственият одобрен от Joomla доставчик на управляеми VPS услуги

NS1 12 март 2021 в 17:20 3583 0

В края на януари, NS1.bg обяви стратегическо партньорство с Joomla, която заедно с WordPress е сред най-популярните системи за управление на съдържание в света. Чрез ScalaHosting, международния бранд, с който българската хостинг компания обслужва клиенти в повече от 120 държави, NS1.bg стана единственият одобрен от Joomla доставчик на управляеми VPS услуги.

Новината първо бе потвърдена от Open Source Matters, Inc., компанията движеща проекта Joomla, а в последствие бе отразена и от редица международни медии като Yahoo!FinanceBusiness Insider и Morningstar. Брайън Тийман, един от съоснователите на Joomla, е сред основните поддръжници на това партньорството. Той използва личния си блог, за да сподели своите положителни впечатления от качеството на VPS услугите на компанията. Joomla е система за управление на съдържание с повече от 15-годишна история. В момента, тя седи в основата на около 2.5 милиона сайта, като част от тях принадлежат на известни личности и лесно разпознаваеми организации като Роджър Федерер и ITWire. Благодарение на Joomla, потребители могат да създават собствени сайтове, да персонализират дизайна им с помощта на шаблони и да ги управляват през админ панел с графичен интерфейс.

Партньорството е огромно признание за NS1.bg. През последните години фокусът на компанията е основно върху нейните VPS планове и изглежда, че резултатите от инвестираните средства и усилия са видими. Причините NS1.bg да набляга върху този тип услуги не би трябвало да изненадват хората, които имат по-близък допир с хостинг индустрията.

Представянето на всеки един сайт зависи до голяма степен от хостинг средата, в която се намира. Повечето онлайн проекти в начална степен на развитие могат да бъдат хоствани на споделен сървър и години наред, именно това бе най-предпочитаният вид хостинг, основно заради достъпните цени. Напоследък, обаче, се наблюдава промяна в настроенията.


Хостинг решения, които предоставят на потребителите индивидуални виртуални сървъри съществуват вече повече от десет години и са доказано добра алтернатива на споделения
хостинг. VPS хостингът дава на потребителя гарантирани хардуерни ресурси и собствен IP адрес, което прави услугата много по-бърза и сигурна. В същото време, виртуалните сървъри позволяват на хостинг компаниите по-ефективно да използват наличния хардуер – нещо, което е невъзможно при скъпите наети сървъри.

Представянето на сайтовете хоствани на VPS планове е доказано по-добро, а допълнителни предимства като възможността лесно да се добавят хардуерни ресурси и напълно изолираната среда привличат вниманието на все повече разработчици и администратори.

Тенденцията за повишен интерес към VPS хостинга става все по-ясно изразена, но за много хора разликата в цената между споделения хостинг и виртуалните сървъри все още е прекалено голяма. През годините, хостинг компаниите опитаха да приложат множество тактики в опит да направят VPS плановете по-достъпни, но благодарение на редица външни фактори, задачата остава изключително трудна за момента.

Дори решенията предложени от софтуерни гиганти като Amazon и Microsoft помагат само в някои изолирани случаи. Техните VPS пакети са сравнително евтини, но при тях цялостното управление на сървъра е отговорност на потребителя. Техническите предизвикателства са доста по-сериозни и много собственици на сайтове не могат да ги преодолеят.

За повечето потребители започващи нов проект, т. нар. управляем хостинг е без алтернатива и NS1.bg и ScalaHosting са се фокусирали именно върху този тип услуги.


При тях, задачите свързани с администрацията на сървъра (включително актуализацията на операционната система и наличния софтуер, конфигурацията на всички системи за сигурност и т.н.) се поемат от доставчика на хостинг услуги. Потребителите могат да се фокусират върху създаването на уебсайта, а специализиран контролен панел им дава възможност да управляват своя хостинг акаунт и услугите свързани с него. cPanel е най-популярният контролен панел от този вид, но през 2019, компанията отговорна за разработката му обяви шоково поскъпване на лицензионните такси и постави доставчици и потребители в много сложна ситуация. Хостинг компаниите трябваше или да вдигнат цената на услугата, или да поемат загубите.

NS1.bg беше една от компаниите, които реагираха по по-различен начин и инвестираха време и средства в разработката алтернатива на cPanel. Предложението на NS1.bg се казва SPanel и е налично с всички управляеми VPS пакети на компанията. SPanel е напълно съвместим с cPanel, което прави миграцията на сайтове между двете платформи по-лесна.

Като част от контролния панел, потребителите получават множество инструменти за създаване и управление на имейл акаунти, бази данни, домейни, DNS зони, файлове, бекъпи и много други.


Важно е да се отбележи, че понеже клиентите не плащат допълнителни лицензионни такси за ползването на SPanel, VPS услугите на NS1.bg и ScalaHosting са сред най-достъпните както на българския, така и на международния пазар.

Хостинг пазарът е динамичен и е много трудно да се предвиди какво точно може да се случи в следващите няколко години. Въпреки това, доста фактори подсказват, че интересът на собствениците на нови сайтове се измества от споделения към VPS хостинга, а това е нещо, което едва ли ще се промени скоро. NS1.bg вижда ясно очертаващите се тенденции и новото партньорство с един от най-значимите проекти с отворен код в света показва, че компанията е на прав път.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews