Новата еволюция на AI телевизорите на Samsung през 2024 г.

Юлиян Арнаудов 03 юни 2024 в 10:12 13786 0

Новата еволюция на AI телевизорите на Samsung през 2024 г.

Снимка Samsung България

Новата еволюция на AI телевизорите на Samsung през 2024 г.

Изкуственият интелект (AI) в момента е най-горещата иновация в технологичния сектор. Особено неговата генеративна версия. При телевизорите технологията се използва доста успешно вече години наред. Това се случи най-вече покрай развитието на 4K и 8K панелите. Компаниите използват AI алгоритми за трансформиране на съдържание с ниска резолюция в такава, която да е приемлива на телевизор с по-големи възможности. Съответно, да няма загуба на усещането при гледане на филми, клипове, сериали, които не са в 4K или дори 8K.

През 2024 г. Samsung продължава тази еволюция и дори създаде нова категория при своите телевизори - Samsung AI TV. Продуктовите линии за настоящата година с усъвършенствани процесори и нови функции, управлявани от AI. Ключов момент при тях е, че технологичният гигант все по-тясно ги интегрира с останалата бяла и черна техника, която предлага. Концепция за взаимосвързани потребителски продукти, която компанията нарича Samsung One.

Samsung е лидер на пазара на ТВ в България и очакванията са, че през 2024 г. ще се продължи тенденцията предвид предстоящите международни спортни събития – Европейското първенство по футбол и Олимпийските игри. Сред новите модели аудиовизуални устройства за 2024 г. има представители от гамите Neo QLED 8K и 4K, OLED моделите и саундбарове.

Телевизорите Neo QLED

Neo QLED 8K QN900D е новият флагман от Neo QLED гамата в портфолиото телевизори на Samsung. Той идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3 и отбелязва значителен скок при телевизорите с AI технология. Този чипсет разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU), който осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512.

Което дава на флагмана на Samsung редица предимства. Сред тях са подобрен AI Upscaling, които гарантират, че всички видове съдържание ще се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея. Което позволява на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината, превъзхождащи традиционните 4K телевизори.

AI Motion Enhancer Pro е функция, която позволява да се проследява всяко движение на екрана с висока прецизност. Например, топката при футболен мач или болид на Формула 1. Така динамичните сцени стават по-плавни и ясни. AI Customization Mode – картината е оптимално настроена спрямо предпочитанията на потребителите, тъй като AI автоматично разпознава характеристики от сцените и ги оптимизира спрямо предпочитанията.

Флагманският телевизор на Samsung разполага с още няколко функции свързани с оптимизацията на звука. Една от тях Active Voice Amplifier Pro използва AI да изолира диалога от околния шум във филма и така да го направи по-лесен за гледане в тиха обстановка. Другите са свързани по-скоро с разпределението на звука в помещението за постигане на триизмерен и пространствен ефект. AI Auto Gaming Mode също е функция, която чрез AI се разпознава типа игра и оптимизира картината/звука автоматично спрямо нея.

Гамата Neo QLED включва и още модели, но в 4К. Основният такъв е Neo QLED 4K (QN95D), който също разполага с AI процесор. Панелът е по технологията Quantum Mini LED за по-детайлна картина, а дизайнът е Infinity One с почти незабележими рамки и изключително тънък корпус. Разполага с функцията Motion Xcelerator 144Hz, която увеличава честота на картината и е специално създадена за плавни движения и бърза реакция, и много ще се хареса на геймърите или на спортните фенове.

OLED телевизорите на Samsung

Samsung представя и първия в света OLED без отблясъци (Glare-Free OLED), който елиминира ненужните отражения и запазва черното наситено и дълбоко, а изображенията ясни при всякакво осветление. Благодарение на същия процесор NQ4 AI Gen2 като при линията Neo QLED 4K, OLED телевизорите на Samsung разполагат с функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR+ , които правят картината още по-качествена.

И тук присъстват функции като Motion Xcelerator 144Hz за плавно движение и бърза реакция, моделът OLED на Samsung е оптимален избор за игри. С режима AI Auto Game, геймърите ще се насладят на още по-голям комфорт с агвтоматична оптимизация на настройките. FreeSynchPremium осигурява истинско HDR изживяване – визуализации с изключително висок динамичен диапазон, като същевременно поддържа ниска латентност за безпроблемна плавна игра.

Гамата OLED също се отличава с топ характеристики: 4К AI Upscaling - технологията, задвижвана от 20 AI невронни мрежи - трансформира съдържанието в близка до 4К резолюция. Цветовете при OLED телевизорите са сертифицирани от PANTONE за още по-реалистична и точна картина. Технологията Real Depth Enhancer увеличава контраста, използвайки знанието за това как човешкото око обработва дълбочината на изображенията.

Саундбарите, като качествена звукова добавка

Саундбари Q-series за 2024 г. включва най-новия саундбар Q990D. Той се отличава с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos. Този модел се предлага с множество функции, като Sound Grouping за пулсиращ, изпълващ помещението звук и опцията за индивидуално слушане. Тя дава възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието през задните високоговорители, без да пречат на другите хора в помещението.

Компактните и тънки лайфстайл саундбари от S-Series S800D и S700D продължават да предлагат високо качество на звука. Освен това всички саундбарове на Samsung идват с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony, която безпроблемно интегрира телевизорите и саундбарите на Samsung за синхронизирано възпроизвеждане на звука.

Освен с ненадминатите си технически характеристики, саундбарите от серията S, се отличават с дизайн, който перфектно пасва на всички модели телевизори и на всяко място. Тази година продуктовата гама е разширена, за да пасне на разнообразието от екрани. Ultra Slim са супертънки, но с пръвокласен мощен съраунд звук.

Music Frame – тонколонка под прикритие

Samsung представи изцяло новия Music Frame, който съчетава първокласно аудио с артистичен дизайн, вдъхновен от телевизора The Frame. Това мултифункционално устройство позволява на потребителите да показват лични снимки или произведения на изкуството, докато се наслаждават на безжично аудио с интелигентни функции. Независимо дали се използва като самостоятелно устройство или в комбинация с телевизор и саундбар, Music Frame обещава усъвършенствано звуково изживяване.

Тя преодставя възможност да се сменя и променя според вкуса и пространството. Фото рамка – може да се поставя всякаква снимка с лесни и бързи движения, да се монтира на стена, да се сложи на стойка на маса или друга мебел. Music Frame идва с чист звук и дълбок бас, настроен от инженерите на Samsung Audio Lab. Звукът е мощен и изпълва пространството, 120W от 3-посочен говорител. В зависимост от позицията на тонколоната, Music Frame автоматично оптимизира звука.

Домашно кино с FreeStyle 2Gen

Преносимият проектор е перфектното технологично решение за гледане на филми, геймиг или просто за амбиантно осветление по време на парти. Samsung FreeStyle 2nd Gen издига забавлението на следващо ниво, по-бърз интерфейс и възможност за стриймване на игри. Домашното кино вече е възможно с екран до 100 инча. Всяка стая може да бъде превърната в домашен киносалон.

Проекторът от второ поколение идва с още по-добър дизайн, той е с компактен и объл корпус и удобна стойка. Позицията на проектора The Freestyle 2Gen може да се наглася с помощта на стойка тип люлка, а съдържанието - да се прожектира на различни повърхности, като ъгълът позволява регулиране.

Настройките са бързи и лесни. The Freestyle може да бъде поставен навсякъде, той автоматично оптимизира екрана, за да коригира картината, без да се налага да бъде преместван. Предоставя и първокласен 360-градусов звук чрез вградения си високоговорител.

Хладилникът команден център – Family Hub

Family Hub променя представите за домакински уред. Family Hub се превръща в ключ към платформа от възможности за управление на дома – от кухнята по време на готвене или от магазина при пазаруване с помощта на смартфона за една перфектна екосистема в полза на ефективното управление на времето.

Хладилникът не просто съхранява хранителните продукти свежи, той е идеалният помощник, който винаги е на линия – при обичайните домакински задачи, в грижата за семейството и дори в забавленията.
Функцията View Inside позволява да видиш какво има в хладилника по всяко време и отвсякъде през смартфона си или на екрана на вратата на Family Hub.

С функцията Meal Planner можеш да приготвиш лесно любимите си ястия. С помощта на изкуствения интелект и хранителни профили, приложението Smart Recipes анализира твоите нужди, за да ти предостави вкусни рецепти за ястия с прости инструкции как да ги сготвиш и да спестиш време. А със SmartThings вече можеш да управляваш дома си по-интелигентно. С гласа си или с докосване на дисплея, можеш лесно да контролираш смарт устройства - да ги включваш и изключваш, да регулираш настройките, да координираш дейностите и да ограничаваш потреблението на енергия.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови