Фиксираният безжичен достъп до интернет и бизнеса

OFFNews 23 юни 2023 в 17:25 959 0

мальчик
Фиксираният безжичен достъп през 5G е набираща популярност технология, която използва мрежи от пето поколение за осигуряване на високоскоростен широколентов достъп до интернет.

Фиксираният безжичен достъп през 5G е набираща популярност технология, която използва мрежи от пето поколение за осигуряване на високоскоростен широколентов достъп до интернет за дома и бизнеса. Както вече писахме, за разлика от традиционните мрежи, които разчитат на кабели или оптични влакна, при този тип достъп до интернет всичко става безжично, което носи със себе си много ползи.

Основните са по-високи скорости за изтегляне и изпращане на данни, по-ниско времезакъснение (латентност) на връзката, удобство при инсталиране и не на последно място – повишена надеждност. Всичко това прави тази технология особено подходящо решение за райони, в които опциите за традиционен достъп до интернет са ограничени или напълно липсват.

Предложение за бизнеса

Споменатите неща обаче не са запазени само за домашните потребители, защото фиксиран безжичен достъп може да се окаже точната услуга и за много бизнеси. И особено за тези, които ценят гъвкавостта и се намират на места, в които сдобиването с интернет по други начини може да е трудно или невъзможно.

Многобройни малки и средни бизнеси разчитат на широколентов интернет, за да поддържат връзка със своите клиенти и да работят. В повечето случаи към тях са насочени предложения, осигуряващи гигабитови скорости срещу високи месечни такси, но нека сме реалисти – не всички бизнеси имат нужда от такива скорости. За основните офис задачи като електронна поща, разглеждане на сайтове и дори видеоразговори е достатъчна много по-ниска скорост и за повечето задачи 100Mbps ще са повече от достатъчни.

На фона на предизвикателните икономически условия много бизнеси свиват своите разходи, така че скъпите гигабитови връзки с интернет може да са първите, които ще бъдат съкратени. Точно тук се намесва фиксираният безжичен достъп до интернет 5G Office Internet, който осигурява достъпно решение за бърза и надеждна връзка с глобалната мрежа. Стига, разбира се, да се намирате в обхвата на 5G мрежата на Vivacom.

Какво е това?

5G Office Internet е най-новата услуга в портфолиото на Vivacom за бизнес клиенти, която предоставя неограничен и високоскоростен интернет за офиса през мобилната 5G мрежа на телекома. Работи подобно на всяка друга фиксирана интернет услуга, но свързаността е безжична. Предложението е базирано на най-голямата мобилна 5G мрежа в България, а активирането ѝ отнема само няколко минути и може да се направи от всеки.

Благодарение на 5G Office Internet бизнес клиентите, чиито офиси се намират в отдалечени места или в зони без оптично покритие до адреса, но в обхвата на 5G мрежата на Vivacom, могат да се възползват от надежден и бърз интернет, неотстъпващ по нищо на широколентовата свързаност.

За кого е подходяща?

Услугата е чудесно решение за всеки бизнес, който има нужда от бърз интернет за офиса, но не държи на гигабитови скорости. Предложението е подходящо за всякакви по размер бизнеси, които имат нужда от качествена и стабилна интернет връзка, но по различни причини, включително и местоположение, не могат да се възползват от оптична свързаност.

Какви са предимствата и достатъчна ли е скоростта?
Вече споменахме основните предимства – с минимални усилия получавате високоскоростна връзка с ниско времезакъснение, без да се налага да разчитате на кабели, която е с много висока надеждност. Услугата се инсталира изключително бързо и лесно, без допълнително окабеляване, като е необходим единствено 5G рутер, който е включен в цената на услугата.

Достатъчно е да поставите в него SIM карта и да го включите и след това да свържете вашите устройства с него жично или безжично. Рутерът поддържа 5G и Wi-Fi 6 технология благодарение на чипсет Snapdragon X62 от ново поколение, включва 2 гигабитови порта, може да създаде Wi-Fi мрежи на 2.4GHz и 5GHz и поддържа до 32 свързани устройства.

5G Office Internet осигурява при изтегляне и изпращане на данни от 100 Mbps / 40 Mbps, което е повече от достатъчно за повечето офисни нужди – получаване и изпращане на електронна поща, работа с облачни услуги, видеоразговори, разглеждане на сайтове и т.н. Трафикът е неограничен. Всичко това на цена 24.83 лв. без ДДС за целия срок при сключване на 24-месечен договор, пише mobilebulgaria.

Има ли още нещо?

Сама по себе си услугата е достатъчно атрактивна, но става още по-интересна при комбиниране с ТВ платформата EON. Това ще ви спести инсталационната такса от 16.67 лв. без ДДС, а освен това ще получите впечатляващо мултимедийно изживяване в Ultra HD качество, възможност за връщане на съдържание 7 дни назад, видеотека с повече от 15 000 заглавия и много други екстри, дори и в райони без достъп до фиксираната мрежа на Vivacom.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!