Quantcast

Зоопаркът, умъртвил жирафче, уби четири здрави лъва

OFFNews Последна промяна на 26 март 2014 в 07:53 11575 10

Умъртвеното жирафче Мариус бе дадено за храна на лъвовете

Снимка onzales Photo/Demotix/Corbis

Умъртвеното жирафче Мариус бе дадено за храна на лъвовете

Зоологическа градина в Копенхаген уби четири здрави лъва в понеделник - само няколко седмици, след като умъртви публично жирафче и с това предизвика остри реакции на възмущение по целия свят, съобщи Reuters.

От зоопарка обявиха, че са убили 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и две по-млади лъвици, след като в неделя в градината пристигнал нов млад лъв. Евтаназирането на четирите лъва било част от програмата на зоопарка за обновяване на животните му.

"Сега две млади лъвици, родени през 2012 г., пораснаха здрави. Те могат да поемат функциите на старите женски, като направят силна тройка с новия мъжки екземпляр", се казва в съобщение на зоопарка.

Те уточняват, че убитите два по-млади лъва не са били достатъчно силни, за да се защитават и са щели да бъдат убити от новия мъжки.

Копенхагската зоологическа градина стана обект на сериозни критики през февруари 2014 г., когато уби 18-месечното жирафче Мариус и го разфасова пред очите на ученици.

Персоналът на градината получи и смъртни заплахи, след като здравото жирафче беше умъртвено. Управителят на градината Штефан Щаерде обяви, че този път не очаква подобна реакция.

Телата на умъртвените лъвове ще бъдат използвани за изследвания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 22:06

http://www.eaza.net/News/newsblog/Lists/Posts/Post.aspx?ID=188

Copenhagen lion cull: European Association of Zoos and Aquaria Response

The European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) has been informed of the humane cull of four lions at Copenhagen Zoo Monday. African lions breed well and do not fall under the remit of an EAZA breeding programme at this current time. The Association notes that Copenhagen Zoo has not broken any of its codes of conduct, and that the zoo has been consistent in its approach to animal population management, and high standards of animal welfare. Copenhagen Zoo takes an approach that good welfare in the pride is stimulated and enhanced by natural cycles of reproduction and that cub rearing is an essential part of pride activity. As a result, while EAZA regrets the death of the animals in question, we recognize the right of Copenhagen Zoo to humanely cull them in line with their policies.

26.03 2014 в 15:55

Зоологически градини не трябва да има никъде по света... който иска да види животни, да си пусне дискавъри. Най депресиращото място, което може да посети човек е зоологическа градина!

26.03 2014 в 13:17

Била съм в Дания, не като турист, хората са студени и неприветливи. За тях всичко е пресметливост и машиналност. Много приличат на немците по манталитет, само че има и някаква друга примесена характеристика, която ги прави неприятни. И понеже имам база за сравнение с други скандинавци, определено мога да заявя, че датчаните са темерути и сметкаджии. Не мерси. Тази статия е поредното доказателство на безчувствените им сметки.

26.03 2014 в 12:08

Не е лесно да си лъв в Дания, както и жираф. Не мсиля, че е много лесно и за Българи. Да не дадат някого на лъвовете. Особено авторите на този форум май за нищо друго не стават.

26.03 2014 в 11:16

За "евтаназия" може да се говори, ако животните са страдали от заболяване, което съществено влошава качеството им на живот. В случая става дума да убийство, извършено по някакви псевдоевгенични съображения.

26.03 2014 в 11:07

Олигофрени и имбецили... отвратително отношение към животните ... и естествено идиотски и безмозъчни коментари под статията...безкрайният кръг на човешкото плоскомозъчие.

26.03 2014 в 10:22

Можеха да ги използват да свършат малко работа - например да ги пуснат за седмица в една определена сграда в София, намираща се срещу паметника с коня и да заключат вратите. Нека да ги видим тогава нашите ербап юнаци, как ще си размахват картите за привилегии(и безнаказаност)за да се защитят.

26.03 2014 в 10:05

Рационално погледнато са прави, но не може човек да си вярва толкова и да си мисли, че може изкуствено да възпроизвежда правилата на природата. Дори и по-младият лъв да беше убил старите, то това също е част от живота в саваната.
Къде си отиде хуманното отношение към животните!?

26.03 2014 в 09:37

А сега си представете, ако това и предното се беше случило примерно в България. Що рев щеше да бъде, що вой щеше да се вие от разните му там евролицемерни природозащитници. Ами ако беше пък в "ПУТИНОВА" Русия? Малей не ми се и помисля. Сигурно Зоо Революция щяха да му спретнат от ЕС и УСА-та. А за датчаните ни вопъл ни стон.
И това от зоолози,които са отгледали може би някои от тези лъвове от малки и даже от раждането им.
Толкова ли няма по света зоологическа градина да търси лъвове.

26.03 2014 в 08:59

трябваше да нахранят жирафите с тях! да се възстанови справедливостта...