Зоопаркът, умъртвил жирафче, уби четири здрави лъва

OFFNews 26 март 2014 в 07:53 12736 10

Умъртвеното жирафче Мариус бе дадено за храна на лъвовете

Снимка onzales Photo/Demotix/Corbis

Умъртвеното жирафче Мариус бе дадено за храна на лъвовете

Зоологическа градина в Копенхаген уби четири здрави лъва в понеделник - само няколко седмици, след като умъртви публично жирафче и с това предизвика остри реакции на възмущение по целия свят, съобщи Reuters.

От зоопарка обявиха, че са убили 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и две по-млади лъвици, след като в неделя в градината пристигнал нов млад лъв. Евтаназирането на четирите лъва било част от програмата на зоопарка за обновяване на животните му.

"Сега две млади лъвици, родени през 2012 г., пораснаха здрави. Те могат да поемат функциите на старите женски, като направят силна тройка с новия мъжки екземпляр", се казва в съобщение на зоопарка.

Те уточняват, че убитите два по-млади лъва не са били достатъчно силни, за да се защитават и са щели да бъдат убити от новия мъжки.

Копенхагската зоологическа градина стана обект на сериозни критики през февруари 2014 г., когато уби 18-месечното жирафче Мариус и го разфасова пред очите на ученици.

Персоналът на градината получи и смъртни заплахи, след като здравото жирафче беше умъртвено. Управителят на градината Штефан Щаерде обяви, че този път не очаква подобна реакция.

Телата на умъртвените лъвове ще бъдат използвани за изследвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!