Закани за възмездие след атака на Израел в Сирия

31 януари 2013 в 20:34 1734 2

Атаката е унищожила мощности за производство на бактериологично оръжие. Снимка: sxc.hu
Атаката е унищожила мощности за производство на бактериологично оръжие. Снимка: sxc.hu

Напрежението между Сирия и Израел отново ескалира, след като военновъздушните сили на Израел унищожиха в сряда военен изследователски център край Дамаск.

Израелските самолети навлезли в сирийското въздушно пространство на ниска височина от северната страна на планината Ермон и не били засечени от радарите, съобщава Euronews.

Сирийската телевизия излъчи изявление на военното командване, в което се посочва, че атаката е причинила големи материални щети на изследователския център на Министерството на отбраната и двама офицери са загинали.

По неофициална информация от британски разузнавателни източници, атаката е унищожила мощности за производство на бактериологично оръжие.

В четвъртък сирийският посланик в Ливан Али Абдул Карим Али коментира, че Сирия е в състояние да предприеме изненадваща контраатака в отговор на израелския въздушен удар.

Заместник-министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдоллахиян заяви пред Press TV, че „нападението ще има сериозни последици за режима в Тел Авив”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!