Забраниха на руски агенти да идват в България

OFFNews 22 април 2014 в 16:11 4527 10

Руските власти са забранили на сътрудници на министерството на вътрешните работи да летят в повече от 200 страни зад граница. Една от тези държави е България, съобщава руската агенция „Интерфакс“.

Според електронното издание забраната важи за сътрудници на полицията, които имат висока степен на достъп до държавна и служебна тайна.  

В края на март руското министерство на вътрешните работи е получило препоръчително писмо за затягане на режима по защита на тайната на информацията. С писмото се предлага ограничаване на посещения зад граница на сътрудници на министерството на вътрешните работи, които имат достъп до държавни тайни.

Забраната важи за сътрудници, които имат втора степен на допуск до класифицирана информация от три възможни, като в списъка с държавите, които не могат да бъдат посещавани са изброени близо 200 страни. По информация на руския телевизионен канал Lifenews в списъка влизат държави като САЩ, България, Мексико, Япония, Великобритания, Италия, Египет, Испания, Чехия, Куба, Норвегия.

Второто ниво на секретност включва информация с гриф „строго секретно“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!