Quantcast

Властта в Украйна отменя „Закона на диктатурата“

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2014 в 07:26 5075 17

Протестите в Украйна

Лидерите на украинската опозиция постигнаха сериозен пробив в преговорите си с управляващите в страната, след като убедиха президента Виктор Янукович да отмени спорните текстове от 16 януари, станали известни като „Закона на диктатурата“.

Текстовете, които парламентът прие в средата на януари, бяха с подчертано антипротестен характер и имаха за цел да защитят властта от демонстрантите.

На преговори снощи, продължили над четири часа, опозиционните лидери Арсений Яценюк и Виталий Кличко успяха да убедят президента да отмени текстовете.

Те за пореден път получиха и обещания, че властта ще въведе закон за амнистията на демонстрантите, задържани при сблъсъци с полицията по протестите. Управляващите обаче поставят сериозно условие – амнистията ще влезе в сила, едва след като протестиращите освободят окупираните улици и обществени сгради.

Друг напредък след преговорите е, че властите се отказаха да въвеждат извънредно положение. Намерението бе заявено вчера, след като демонстрантите превзеха сградата на Министерството на правосъдието в Киев.

Заедно с това, по време на преговорите президентът Янукович отново е използва възможността да предложи управленски постове на опозиционните лидери. И Арсений Яценюк, и Виталий Кличко обаче са отказали дда участват във властта по този начин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 18:51

"САЩ да направят нещо градивно за друга страна освен за своята"
Това ви е грешката червени пръдльовци - цял живот сте свикнали на село баба да ви тика в устата и да ви бърше дупарите та чакате някой друг да направи нещо от вас. Вие паразити само да критикувате и цензурирате можете.

29.01 2014 в 10:21

Народът устоя. Браво!
Иска ми се да вярвам, че и тук ще се отървем скоро от наследниците на Доган и обкръжението му от превдосоциалисти. Пътят ни няма да е същия като в Украйна. Малко сме и нямаме тяхната алтернатива. На наша страна обаче е алчността на тези хора, които са на път сами да се изядат. ЕС не ни е виновно, че оставихме толкова години едни и същи фекалии да си подхвърлят властта. Украинците няма да повторят нашата грешка.

28.01 2014 в 16:29

До 13 Сит Лорд

Късопишкомекецо,

Ти тъпако ще се обръщаш с "батьовото" къ късата си имека пишка защоото както ти слъжи само за пикане пак е по достойна от теб гожедо.
Кагато бати ти KOREKTOR и бил вече човек. ти си бил в на баща ти патурите. Разбра ли пикльо. Първо върви при майкати да ти обърше сополите и тогава се обади.

28.01 2014 в 16:21

До 13 Сит Лорд

Късопишкомекецо,

страхливеца винаги и във всичко е страхлив. Освен това със свещената си простотия и тъпотия не си в състояние да проумееш, че с последните си шедьоври на дебилщината си , само потвърждаваш и затвърждаваш категорично моите думи, с които съм те изтипосал. Простак на простаците, тъпак на тъпаците и нататък си го знаеш.

28.01 2014 в 15:45

коректорче
верно си мноо кух батьовото. айде моля ти се, отпусни си сладките устенца от хуя ми, че трябва да ходя работа да върша

28.01 2014 в 15:20

До 11 Villager

Ако пражилно съм разтълкувал "сериозен духангелес", това означава, че на трите основни етноса на украинската държава им предстои да духат таратора, ако не си седнат на дупетата и се разберат как по-нататък ще живеят заедно понеже им се налага да населяват една територия. Да се разберат заедно, ако трябва да приемат и чужди градивни съвети. Само да бягат от американските такива. Това последното си е мое мнение, защото поне досега аз не съм видял САЩ да направят нещо градивно за друга страна освен за своята.

28.01 2014 в 13:43

Като няма риба и рака е риба.
или
Риба, ама цаца! ЦАЦА, ама риба!
та така и с коментиращите тук - лющят семки по майдана и вкупом забравиха какви ги приказват за окупантите с нетрадиционна сексуална ориентация в СУ до вчера. Що така бе мимета?
Плюни семки, плюни монитора, да видиш ти как ЩЕ ГИ СМАЖАТ ТИЯ! Кой са "тия", кои "ония"...
Сигурен съм в едно - и на трите основни етноса на украинската държава им предстои сериозен духангелес. И няма да се разминат само с него, повече от ясно е.

28.01 2014 в 12:34

До 09 Сит Лорд

Късопишкомекецо,
страхливеца винаги и във всичко е страхлив.
Макар, че умните хора казват,че страха е нормално човешко качество. Не се стрхуват само хахавите. Но важното е да превъзмогнеш страха. Но при теб това е преманентно когато няма какво да кажеш или поради простащината си не знаеш какво да кажеш. Е даде, освен дежурните си простотии.

28.01 2014 в 12:18

до гаврил
ето, казах ли ти. ентусиазиран е, но малко се повтаря :)
иначе си ни е душичка и аз без причина не го тормозя

28.01 2014 в 11:55

До 07 Сит Лорд

Късопишкомекецо,

отдавна искам да ти го хакан тъпанарино въпроса, защо като ти зададат смислен въпрос неудобен за теб тъпако се криеш като мишка и бягаш от отговор. Типично за страхливци като теб. Впоследствие като изпълзиш от тинятя охлюве гол започваш с лични обиди и изтъркани тъпи клишета простако тъп. То от дебил страхлив какво друго да искаш. Тичай олигофренино в Киев и ближи дирниците и смучи предниците на Бандеровци. Да ти е сладко