Властите в Турция открили кой е извършил атентата в Суруч

OFFNews 21 юли 2015 в 13:33 4565 3

Снимка Би Би Си

На снимките са някои от жертвите на самоубийствения атентат в Суруч

Заподозреният като извършител на самоубийствения атентат в град Суруч е идентифициран, обяви министър-председателят на Турция, предаде Би Би Си.

Все още не се разкриват подробности за самоличността му. Ахмет Давутоглу заяви отново, че има "голяма вероятност" атентаторът да е свързан с Ислямска държава, както властите обявиха и вчера.

Вчера камикадзе се взриви в градината на културния център в "най-кюрдския" турски град, който се намира близо до границата със Сирия, който се превърна в дом на множество бежанци.

Загинаха 32 души, над 100 бяха ранени. Повечето жертви са млади активисти, повечето студенти, дошли в културния център за конференция. Атентатът стана в навечерието на планирано от тях пътуване до историческия сирийски град Кобана, където искали да помогнат за възстановяването му от нестихващите боеве. Там например са били членове на младежка социалистическа асоциация.

Някои от жертвите бяха погребани днес.

Снимка: EPA

Истанбул бе залят от протести след терористични акт. Хората обвиняват правителството и управляващата партия във връзки с Ислямска държава и твърдят, че турското правителство е подпомагало дейността на терористите срещу кюрдите.

Днес всички протести в района на кървавия атентат са забранени.

Суруч е дом на много бежанци, напуснали Кобане заради ожесточените боеве между Ислямска държава и кюрдски бойци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!