Вестта за протестите идва между блоковете в Истанбул

Георги Савчев 04 юни 2013 в 18:08 5460 3

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Гневът и трагедията се усещат като облак над Истанбул. Най-възмутителното беше, че никой от правителството не реагира адекватно, за да спре атаките на полицията срещу демонстрантите. Не последва и извинение за насилието. Това заяви пред OFFNews.bg лекарка, завършила в България, която в момента живее край площад Таксим.

Лошото е, че правителството позволи да се стигне до такъв срам. Ердоган за кратко време въведе много абсурдни закони и не се съобразява с демократичните ценности на държавата. А начинът, по който говори за протестиращите, обижда хората. Той ги разделя на „ние“ и „останалите“. Хората бяха допълнително провокирани, след като разбраха, че повечето от местните медии са подкупени и имаше новини за всичко друго, но не и за протестите, разказва нашата читателка.

Хората научават за демонстрантите от своите съседи, информацията за протестите преминава между блоковете в кварталите на Истанбул. Другият канал на информация са социалните мрежи, обясни тя.

Навсякъде край Таксим има разкопки за нови подземни пътища, градът е пренаселен. От месеци задръстването е ужасно, хората пътуват с часове от работа до вкъщи. Това беше последната капка, която преля чашата. Интересно е обаче как гражданите са толкова единни и чувството е като национален празник. Всички са обединени в момента. Практикуват йога в парка, всеки носи кекс и баница от вкъщи, разказа лекарката.

Протестите със сигурност ще продължат, защото демонстрантите искат оставката на правителството, категорична е нашата читателка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!