Великобритания ограничава броя на имигрантите от ЕС до 75 000 годишно

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2013 в 23:04 2663 4

Великобритания ограничава броя на имигрантите от ЕС. Снимка: sxc.hu
Великобритания ограничава броя на имигрантите от ЕС. Снимка: sxc.hu

 

Британското правителство обмисля да ограничи броя на имигрантите от ЕС до 75 000 годишно, като част от радикална промяна в отношенията на Великобритания с Европа. Към момента този брой е 106 000 годишно, пише The Sunday Times.

В документ, съставен от британското вътрешно министерство, се посочва, че неограничената имиграция от страните от ЕС е нанесла вреди на перспективите за намирането на работа на нискоквалифицираните британци, насърчава туризма за социални помощи, подлага на натиск обществените служби и причинява засилване на социалното напрежение.

При прилагане на мерките, висококвалифицираните имигранти от страни като Германия, Холандия или Австрия ще могат да се преместят във Великобритания, само ако имат предложение за работа.

Нискоквалифицирани работници ще бъдат допускани във Великобритания, само ако квалификацията им попада в списък на професии, за които има недостиг на работна ръка.

Докладът на британското вътрешно министерство предлага и забрана имигрантите от ЕС да имат право на различни по вид социални помощи за първите пет години от престоя им.

Предложенията бяха разкритикувани от депутата от Торите Дейвид Дейвис, който каза, че правителството няма да може да ограничи очаквания от следващия месец наплив на имигранти от Румъния и България.

В неделя около стотина българи протестираха пред сградата на британския парламент в Лондон. Те издигнаха посланието "Спрете дискриминацията". Това е вторият подобен протест в рамките на една седмица, съобщава bTV.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 08:19

ВНИМАНИЕ, ТЪРСЯ СПОНСОР ЗА ПОНАТАТЪШНИТЕ МИ ПУБЛИКАЦИИ ТУК А МОЖЕ И В ДРУГИ МЕСТА КАТО ПУБЛИЧНИ ТОАЛЕТНИ, ТУРСКИ КЕНЕФИ И ДР …. ИМАМ ДОБЪР ПОЧЕРК,НОО ОБИГРАН ЖЕСТ В МАЦАНЕТО НА КАФЕВИ ЗАПЕТАЙКИ ВУРХУ ПОДЛОЖКИ ОТ БЕЛ ФАЯНС, ДОБРИ КУМАНИСИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ СЪВЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ И ФАШИСКО СВАЩАНЕ ЗА СВЕТО, ЗАПЛАЩАНЕ – ПО ДОГОВАРАНЕ

16.12 2013 в 08:06

На въпросите:
- Какво не харесвате в климата на Норвегия и пречи ли ви студа? - случаен минувач отговорил:
- Климатът си е супер, студът не е проблем. Малко се ядосах миналата година, че лятото се падна във вторник - по-хубаво е, когато е през уикенда, а не е в делничен ден...смях от днес на http://daniivanov.blogspot.com/2013/...g-post_16.html

16.12 2013 в 07:32

Това е пълна лъжа.България обезлюдява ДС-мафията се приетснява-няма от кой да краде и с тези статитии искат да спрат и малкото кадърни да не си тръгнат.

16.12 2013 в 01:39

Не знам до колко е вярна тази статия. Родителите ми живеят във Великобритания и ми казват, че страшно много работи, които се пишат по нашите медии за УК не са верни. Пъров, че никой няма как да забрани на какъвто и да е гражданин от ЕС да отиде във Великобритания - това не е САЩ, където за всяко нещо се иска виза, дори и само турист да си. Това е все едно да отидеш от един български град в друг. Веднъж отидеш ли в Англия, никой не може да те спре да си търсиш работа. Предполагам, че т.нар. ограничение би се изразявало в ограничаване броя на емигрантите, отиващи там с уредена работа и квартира.