Въведоха опасна зона за полети на юг от Кипър до 12 май

OFFNews 12 април 2018 в 21:39 5885 4

Опасна зона за полети над Средиземно море на юг от Кипър е въведена от днес до 12 май, съобщи ТАСС, позовавайки се на свой източник. 

Причината е "активна военна дейност на британски военни в региона". 

Опасната зона ще важи за полети до 8000 метра. 

Според източника евопейската организация по безопасност на въздушната навигация Евроконтрол вече е публикувала информация по въпроса. 

Вчера Евроконтрол предупреди, че в следващите 72 часа самолетите трябва да бъдат много внимателни, когато летят над Източното Средиземноморие, заради възможна въздушна атака над територията на Сирия.

Според съобщението в района могат да бъдат изстреляни крилати ракети и ракети въздух-земя и да има смущения на навигационните уреди.

Предупрежденията идват на фона на обсъжданата възможна военна акция в Сирия от страна на САЩ и други западни държави след информация за предполагаема употреба на химическо оръжие в сирийския град Дума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

13.04 2018 в 03:45

Запасняците от нато, поздравяват перхидролките с парчето "Медал".
https://youtu.be/n4r_YKubkPs

23293

3

Стефан

13.04 2018 в 00:45

Оня ден руснаците обявиха там "учебни ракетни стрелби". Не им трябва някой холандски истерик, където атовете си мерят копитата с магаретата.
А иначе, в района може да се изпари не само куката на доналда. Ние не знаем защо например, някои безшумни руски торпедни подводници ту са в Тартус, ту са излезли в морето. Не знаем колко големи руски подводници са го ударили на подводен риболов.
Нито кого и кога ще изпарят.