Външно: Българите в Турция да избягват площад Таксим

OFFNews 24 юли 2016 в 18:35 6042 2

Българското Министерство на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани, които се намират в Турция, във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него.

Това е заради организирания днес от опозиционната Народно републиканска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Външно министерство припомня, че обстановката в Турция остава силно нестабилна, тъй като тече постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт. 

Всички български граждани в турската страна трябва да носят лични документи заради честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си.

От МВнР съобщават, че няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

Външно министерство все пак призовава да се избягват пътувания в съседната страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови