Миков: Има заплаха за България от случващото се в Турция

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2016 в 11:51 4999 1

Има заплаха за България заради случващото се в Турция. Ситуацията там може да усили мигрантската вълна, но може и да превърне страната ни в убежище за хора, които искат да избягат от Турция. 

Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков по бТВ. При нас има хора с двойно гражданство, българско и турско, има свързани семейства, 25 години тези хора по определени начин там са се интегрирали. Сега, ако почувстват някаква заплаха, най-естествено е да потърсят по-спокойно място там, където са се родили техните деди, бащи, обясни той. 

Реакцията на българския кабинет е стандартна, но тя не може да гарантира развитие на процеси, които са извън България. Ние сме твърде малки, за да можем да намерим собствени решения, каза още Миков.

Турция е типичен пример за доминиране на сигурността над свободата, крайно ограничаване, очевидно Турция тръгва по друг път, коментира още Миков.

„Турция търси друг път от тези признати европейски демократични ценности, от разбирането за свобода на личността и този път се налага от официалната политика днес – с извънредното положение, уволненията, чистките. Опитът за преврат беше един повод за определени действия, които се подкрепят от обществото. Официалните власти имат сериозна обществена подкрепа т.е. това общество иска такъв подход”.

В коментар на стрелбата в Мюнхен, Миков подчерта, че немските тайни служби са в Мюнхен, службите за сигурност там са силни, системата е добра, мястото е спокойно и това е богата провинция на Германия. Но това може да се случи навсякъде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови