''Вагнер'' твърдят, че са превзели тактически ключово селище северно от Бахмут

OFFNews 18 февруари 2023 в 00:44 8852 3

Горяща сграда в Бахмут

Снимка Getty Images

Горяща сграда в Бахмут

От руската частна военна компания "Вагнер" обявиха, че са превзели важно от тактическа гледна точка селище северно от украинския град Бахмут, предаде ДПА.

Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, известен като "готвача на Путини", твърди, че бойците му са установили пълен контрол над село Парасковиевка, намиращо се на север от Бахмут. Той описва боевете за селището като "ожесточени и кръвополитни", предаде Интерфакс.

Информацията засега не може да бъде проверена чрез независим източник, отбелязва ДПА. Изнесените от "Вагнер" данни не бяха споменати във вечерната сводка на украинския генерален щаб.

В района на източноукраинския град Бахмут се водят нестихващи, ожесточени боеве от месеци. Ако бъдат превзети и съседните села Верховка, Берховка и Ягодное, украинските войски в Бахмут повече няма да може да бъдат снабдявани от север.

Пригожин се възползва от съобщението, за да отправи упрек към руското министерство на отбраната с думите, че настъплението е успяло въпреки "блокадата по отношение на боеприпасите". ЧВК "Вагнер", която използва и затворници, наскоро отправи критики, че не получава достатъчно боеприпаси от военните, отбелязва ДПА.

Вчера украинското правителство призова всички жители на Бахмут да напуснат града с оглед на това, че се очаква ожесточените сражения за населеното място да продължат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

4

Име на профила

18.02 2023 в 14:39

Много падат от високо, вярно е.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suspicious_deaths_of_Russian_businesspeople_(2022%E2%80%932023)

Found dead after falling from a window...

345

2

Джендо Джедев

18.02 2023 в 08:47

Пригожката да не последва оная дама от 16-ия етаж? :D

https://webcafe.bg/index.php/international/marina-yankina-vissh-sluzhitel-na-ruskoto-ministerstvo-na-otbranata-e-poc hinala-sled-padane-ot-16-iya-etazh.html

2070

1

НЕМА ТАКЪФ

18.02 2023 в 05:20

" Вагнер " е като пребито куче ! Едва влачи крака , но ръмжи и се зъби ! " Моцарт " му разказа играта !