Украйна: Ожесточени сражения, руската армия настъпва на изток

OFFNews 02 юли 2023 в 22:09 9467 1

Снимка facebook.com/GeneralStaff.ua

Украйна съобщи тази вечер за "ожесточени сражения" с руската армия, която настъпва в източната част от страната, предават Франс прес и БТА.

Руските въоръжени сили напредват в четири участъка от фронтовата линия в Източна Украйна - в района на Авдеевка, Маринка и Лиман в Донецка област и на Сватово в съседната Луганска област, каза в "Телеграм" украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр. Тя призна, че "ситуацията е доста трудна. Навсякъде (в тези направления) се водят ожесточени сражения."

Маляр заяви още, че украинските войски от своя страна напредват с "частичен успех" на южния фланг в района на Бахмут, Донецка област, както и близо до Бердянск и Мелитопол в южната Запорожка област. На юг украинската армия се натъква на "интензивна вражеска съпротива", както и на минни полета, и напредва само постепенно, уточни тя.

Маляр каза в заключение, че украинските войски "работят непрекъснато и неуморно, за да създадат условия за възможно най-бързо настъпление".

По-рано днес мощна експлозия отекна днес в Краснодарския край в Южна Русия близо до военновъздушна база, предадоха ТАСС и ДПА, като се позоваха на местни медии. На снимки, публикувани в "Телеграм", се виждат голям кратер в град Приморско-Ахтарск на брега на Азовско море и облак от дим.

Няма жертви. Властите разследват случая, заяви губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев.

Този руски регион има излаз на Азовско море и е близо до Крим - украинският полуостров, който Русия анексира през 2014 г.

Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари миналата година. През последните месеци биват нанасяни все повече щети от руската страна на границата, като Украйна запазва мълчание за каквито и да било свои операции, отбелязва ДПА.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

02.07 2023 в 22:40

НЯМА нищо нецензурно. Буквално Гугъл са го оставили на платформата.

Само тъжни другари, които настъпват, и един орк разпит по средата (ама той е лежал и нищичко не знае, не е интересен).

https://youtu.be/bk5OG6JYmfI
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки