Украинският парламент обсъжда оставка на правителството на извънредно заседание

OFFNews 23 януари 2014 в 17:38 6048 22

Украинският парламент обсъжда оставка на правителството на извънредно заседание
Украинският парламент обсъжда оставка на правителството на извънредно заседание

Украинският парламент ще обсъди искането за оставка на правителството на извънредно заседание на Върховната Рада на 28 януари.

Извънредното заседание ще се проведе по искане на украинския президент Виктор Янукович, за да може да се „реши бързо кризата“.

На заседанието ще бъде обсъдена исканата от опозицията оставка на правителството. Ще бъдат разгледани отново и приетите преди седмица закони, които станаха причина за новите масови протести в Киев.

По-рано днес президентът увери председателя на Европейската комисия Жозе Емануел Барозу по време на телефонен разговор, че в Украйна не се предвижда въвеждане на извънредно положение. По време на разговора Барозу посочил, че ако положението в страната не се стабилизира, ще има последствия за отношенията между Украйна и ЕС.

В същото време премиерът Микола Азаров заяви, че неговото правителство не е участвало в гибелта на хора по време на безредиците на улица „Грушевски“ в столицата.

Тази трагедия е резултат от крайно жестоки провокации от страна на войствени лица, за които човешкият живот е само разменна монета за постигане на тяхната цел – властта, категоричен е Азаров.

Премиерът обвини демонстрантите в това, че се опитват да извършат държавен преврат. Всички, които подкрепят този преврат, ясно заявяват, че са за свалянето на легитимните власти в Украйна, подчерта Азаров.

Абсолютно нереалистично е в тази обстановка да се провеждат предсрочни президентски избори. Как може да се проведат избори, когато центърът на Киев на практика е окупиран от военни. Как може някой да говори за избори, когато има безредици, коментира Азаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!