1400 ранени на протестите в Киев (на живо)

OFFNews 21 януари 2014 в 21:15 6840 2

Снимка: Батьківщина
Снимка: Батьківщина

Пресслужбата на партията на Юлия Тимошенко "Батьківщина" съобщи, че през последното денонощие към медицинската служба на протестите в Киев са се обърнали 1400 пострадали, от които 80% са ранени с гумени куршуми. Те са с травми по лицето, ръцете и краката.

Внедрените в приемните отделения агенти на тайните служби залавят пострадалите. И ако на пострадалите им е оказана помощ и не се нуждаят от хоспитализиране, тях ги съпровождат в отделението на милицията, каза координаторът на медицинската служба на Площад „Независимост” Олег Мусий.

В района на площад „Независимост” и улиците „Крещатик” и „Грушевский” работят 6 медицински пункта и 10 мобилни бригади, които функционират непосредствено до барикадите.

Премиерът в защита на Антимайдана

Пред държавната руска телевизия "Россия 24" украинският премиер Николай Азаров заяви, че на Антимайдана (контрапротестите в защита на властта) се събира цяла Украйна – за разлика от хората на Майдана (протестите срещу властта).

На Майдана има представители едва на три области от страната - Ивано-Франковска, Львовска, Тернопольска, каза Азаров.

Той твърди, че хората в цяла Украйна подкрепят политиката на правителството и президента, а западните медии тенденциозно обръщали внимание само на Майдана.

Кличко се оттегля от преговори с властта

Властите в Украйна няма да въведат извънредно положение заради безредиците в Киев, обяви председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Клюев.

Междувременно опозиционният лидер Виталий Кличко се оттегли от преговорите с властите за разрешаване на кризата в страната.

Кличко пристигна в президентската администрация с намерението да се срещне с Янукович и да поиска от него прекратяване ескалацията на насилието и предприемането на стъпки за урегулиране на острата политическа криза, но не бе приет от президента.

Арсений Яценюк от "Батьківщина" ("Отечество") заяви, че иска незабавна среща между лидерите на трите опозиционни партии и президента на Украйна Виктор Янукович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!