5 загинаха и 300 са ранени при сблъсъците в Киев (на живо)

OFFNews 22 януари 2014 в 16:21 27497 36

През последните 24 часа са ранени над 300 души в украинската столица
През последните 24 часа са ранени над 300 души в украинската столица

5 души са загинали в Киев при сблъсъците на улица Михаил Грушевский, които започнаха на 19 януари.

По телата на четири от жертвите има следи от огнестрелни рани. Един мъж е паднал от колонадата край стадион "Динамо" и е починал в болница от раните си.

През последните 24 часа са ранени над 300 души в украинската столица.

Гражданите на северноукраинския град Чернигов блокират изкарването на танкове, които да се отправят към Киев, съобщава Радио Свобода.

Хронология на събитията:

21.50 ч. - Лидерите на украинската опозиция Арсений Яценюк ("Батьківщина“) и Виталий Кличко („Удар“) дават 24 часа на украинския президент Виктор Янукович за спиране на кръвопролитията в страната.

20.07 ч. - На Евромайдана опозиционните партии "Батьківщина" ("Отечество"), УДАР и „Свобода” създадоха Народна Рада на Украйна. 

19.20 ч. - Специалните части „Беркут” разбиха медицински пункт на протестиращите на улица Грушевский в центъра на Киев

17.28 ч. - Гражданите на северноукраинския град Чернигов блокират изкарването на танкове, които да се отправят към Киев.

17.21 ч. - Частите на „Беркут“ се готвят за щурм на Европейския площад

17. 10 ч. - Специалните полицейски части Беркут разчистват централната улица Михаил Грушевский от демонстранти.  В района се появиха и снайперисти. Изкарани са и БТР-и. 

 

17 ч. - Украинският външен министър Леонид Кожара днес е предупредил посланиците на европейските страни в Киев да стоят настрана от протестите в Украйна, предаде EU Observer. Днес Кожара се е срещнал с европейските посланици и им е казал да „стоят настрана от Майдана, и като цяло да запазят мълчание”, посочи един от участниците в срещата. Украинските власти „обвиняват ЕС за безредиците. На практика ни обявиха война”, заявил източникът.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!