Украински дрон уцели склад за боеприпаси в окупирания Крим

Военното министерство в Киев обяви, че военната инициатива вече е на страната на ВСУ

OFFNews 22 юли 2023 в 13:22 7131 2

война

Снимка Фейсбук страница на Генералния щаб на Украйна

Настъпление.

Удар с украински безпилотен самолет е предизвикал експлозия в склад за боеприпаси в окупирания от руснаците Крим.

Ръководителят на руската администрация на анексирания полуостров Сергей Аксьонов заяви, че по предварителни данни няма щети или жертви в резултат на това, което той нарече "детонация", съобщи Би Би Би и различни медии в Телеграм.

Междувременно в социалните мрежи вече се появи видео от мястото на инцидента, на което се вижда голям облак дим и се чуват експлозии, което може да е вторична детонация на боеприпаси при пожара.

Аксьонов разпореди да се евакуира населението в радиус от пет километра от склада, както и да се спре движението на влаковете по Кримската железопътна линия.

По-рано в руските и украинските канали на Телеграм се появиха видеоклипове с предполагаемите последици от нападението. Казваше се, че дронове са атакували летище и петролна база в близост до селището Октябърский край Симферопол. По същото време украинските медии съобщиха за удар по склад за боеприпаси.

През нощта на 19 юли на полигон в Кировския район на анексирания Крим избухва пожар, който накара местните власти да евакуират няколко населени места, напомня "Медуза".

Украинското министерство на отбраната заяви, че военната инициатива сега е на страната на Украйна по всички фронтове, съобщи УНИАН, като цитира зам.-министърът Володимир Гаврилов.

"По цялата линия. Каквото и да казват сега, че руснаците са се опитали да направят нещо в района на Купянск и че това бил отчаян опит по някакъв начин да се изтеглят нашите сили от други направления. Но като цяло цялата инициатива сега е на наша страна", заяви Гаврилов.

Той подчерта, че това е важно за партньорите, особено за военните.

"Те разбират всички предизвикателства, свързани с промяната и други въпроси, има постоянен обмен на информация с партньорите, консултации по темата. Важно е, че напредваме всеки ден. Някъде със 100 метра, някъде с един километър. Всеки ден ние се придвижваме към нашата територия, придвижваме се към първата и втората линия на отбрана, където Русия е успяла да изгради нещо", каза зам.-министърът.

Според Гаврилов сега всички разбират, че Украйна все още не е използвала целия си ресурс.

"Затова никой не се съмнява в продължаването на помощта и в това, че рано или късно ще успеем", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

2

бай Падежко

22.07 2023 в 17:13

Май скоро пак ще можем да попитаме Рундю чий е Крим!

345

1

Джендо Джедев

22.07 2023 в 15:24

"«Принято решение об эвакуации населения в радиусе 5 километров от места ЧП в пункты временного размещения."

Приятно се летува в Крим, мисля догодина да отида. Е, тогава ще е пак в ръцете на законните си собственици украинците, ама историите ще са пресни. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!