Турция забранява продажбата на маски, ще са безплатни

OFFNews 06 април 2020 в 21:47 8293 1

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, продажбата на маски в страната се забранява, те ще са безплатни, съобщава проправителствената Анадолска агенция. 

Това бе договорено между здравното министерство и министерството на съобщенията и транспорта.

Защитните маски ще бъдат раздавани безплатно на хората между 20 и 65 години. По неофициални данни става дума за около 30-35 млн. души. 

За гражданите под 20 и над 65 години беше въведена забрана за излизане навън. Допусна се обаче изключение за работещите, които ще могат да излизат, за да ходят на работа, но със защитни маски. Освен това Турция въведе задължително носене на маски на обществени места и на такива със струпване на хора.

Всеки от групата на хората между 20 и 65 г. ще има право на 5 маски седмично, които ще им се доставят в пакети от куриери на Пощенската служба. Заявките ще се подават по електронен път. На сайта https://maske.epttavm.com се попълва име, ЕГН, адрес и членовете на семейството, които се нуждаят от маски. Защитните средства се доставят до дома от моторизирани пощенски куриери, предаде БТА.

Редица магазини раздават маски безплатно на входовете си за хора, които нямат такива и едва тогава ги пускат да влязат да пазаруват. 

След виртуално заседание на кабинета Ердоган съобщи, че в Турция ще бъдат изградени 2 болници с капацитет по 1000 легла за заразените с коронавирус. Една от тях се очаква да бъде построена в района на бившето международно летище на града от европейската страна, а другата болница - на един етаж в Санджактепе от азиатската страна на Истанбул.

"Ние ще ги завършим в рамките на 45 дни и ще ги отворим за обществена услуга", каза Ердоган по телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

1

tarabata

07.04 2020 в 10:43

тиквата и ПУЦ-аджийчето МУ четат ли ги тЕя работи или имат по-важни занимания? като например-къде да скрият откраднатото или къде да си търсят по-добре платена работа със заплата по-висока от 2к лева ХАХАХАХАХАХАХААХ