Турция вкара още танкове и военна техника в Сирия

OFFNews 25 август 2016 в 12:20 5522 1

Снимка AFP

Най-малко 10 танка са преминали в Сирия във втория ден на започналата вчера операция "Щитът на Ефрат" в северната част на страната, предава "Хюриет". 

Танкове и самоходна артилерия са тръгнали от крайграничния град Каркамъш преди да пристигнат в Джараблус, контрола над който армията пое вчера. 

Между 15 и 20 танка преминаха границата вчера, след като турски самолети и такива от водената от САЩ международна коалиция нанесоха удари по позиции на "Ислямска държава" в района.

Вчера премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че операцията няма да приключи, докато бойците на кюрдската Партията на Демократичния съюз и крилото Отрядите за защита на народа не отстъпят до източния бряг на Ефрат. 

По-рано днес в разговор с външния министър Мевлют Чавушоглу държавният секретар на САЩ Джон Кери е предал, че изтеглянето е започнало. Двете страни имат разногласия относно кюрдските формация. Анкара ги определя като клон на забранената Работническа партия на Кюрдистан, докато те са партньори на Щатите в борбата срещу "Ислямска държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови