Турската армия разкри подземна болница в Африн

OFFNews 26 март 2018 в 15:20 6366 0

Турските военни части са се натъкнали на скрити, петдесетметрови тунели под сирийския град Африн, водещи към болница. Това се е случило по време на военната операция в града, съобщава държавната Анадолска информационна агенция, цитирана от британското издание "Дейли нюз".

В едната част от болницата, където се предполага, че са съхранявани медикаменти, са намерени рентген и материали за спешна медицинска помощ, произведени в САЩ. 

Според турската армия окървавените униформи и разлятите лекарства в болницата навеждат на мисълта, че там са били лекувани войници по време на турската военна операция в Африн. 

Турция започна военната си мисия в Сирия, която кръсти "Маслинова клонка", на 20 януари тази година. Операцията, чието име трябва да символизира подаването на ръка за мир, е насочена срещу кюрдските Сили за защита на народа (СЗН).

Преди седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че подкрепяните от Турция сили са наложили пълен контрол над центъра на сирийския кюрдски град Африн. 

Активисти съобщиха, че около 50 хил. души са избягали от градовете, подложени на нападения и обстрел, в Северна и Южна Сирия. По данни на Сирийската обсерватория за човешки права около 30 000 от тях са успели да напуснат северния град Африн, заселен основно с етнически кюрди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !