Трима убити и ранени при сблъсъци в Западния бряг

OFFNews 09 август 2022 в 15:00 1308 0

Палестински демонстрант гори гуми по време на сблъсъци с израелската армия, докато силите провеждат операция в град Наблус на Западния бряг, вторник, 9 август 2022 г.

Снимка БТА/АП

Палестински демонстрант гори гуми по време на сблъсъци с израелската армия, докато силите провеждат операция в град Наблус на Западния бряг, вторник, 9 август 2022 г.

Израелските сили за сигурност съобщиха, че във вторник са убили заподозрян терорист във втория по големина град в Западния бряг - Наблус, след като са обсадили дома му, съобщава YNET NEWS. Палестинците твърдят, че други двама души са били убити, а десетки са били ранени при сблъсъците.

Ибрахим ал-Наблуси е бил заподозрян, че е извършвал стрелби срещу израелци на Западния бряг заедно с други трима мъже, които са били убити от войските през февруари миналата година. Ал-Наблуси, който не е бил свързан с терористична организация, тогава е избягал и оттогава силите за сигурност се опитват да го открият и задържат.

След предоставена от Шин Бет разузнавателна информация за местонахождението му къщата на ал-Наблуси е била обградена от войници в ранните сутрешни часове днес. Те изстреляли ракети по постройката, една от които я е разрушила.

Военните заявиха, че ал-Наблуси пръв е открил огън.

В публикация в социалните медии заподозреният в тероризъм твърди, че е бил обкръжен. "Обичам ви и ще умра като мъченик, приятели", казва Ибрахим в съобщение, което е записал по време на 3-часовата обсада. "Обичам майка си. Грижете се за родината. Не се предавайте".

Тялото му беше взето от тълпата и пренесено през улицата на града.

Губернаторът на Наблус Ибрахим Рамадан обяви стачка в целия град в отговор на израелските действия.

Миналия месец при опит за арест в Наблус се стигна до въоръжена конфронтация. Най-малко четирима палестинци бяха убити, а други бяха ранени при престрелката с войниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови