Тръмп забрани душенето, подписа указ за реформи в полицията

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2020 в 22:09 3900 2

Снимка БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителен указ за реформи в американската полиция в церемония излъчена на живо от Розовата градина на Белия дом. Документът задължава властите да въведат по-строги правила за използването на сила от страна на служителите на реда.

"Това е голяма стъпка, която не е била предприемана досега", заяви Тръмп.

"Душенето ще бъде забранено. Освен в случаите, когато животът на полицейски служител е застрашен“, каза той.

Указът дава приоритет на отпускането на федерални субсидии за обучението на служителите на реда, които да бъдат насърчавани да използват всички методи на за мирно разрешаване на конфликти. Няма да се наемат хора в полицията без пълна проверка на биографията им.

Президентът подписа заповед за създаване на федерална база данни на полицейски служители с история на използвана от тях прекомерна сила при арести.

Социалните работници ще съдействат на служителите на реда и при ситуации, свързани с хора с психични разстройства. Целта е да се осигурят добри отношения между органите на реда и гражданите.

Тръмп заяви, че подписва документа, за да осигуряви безопасност и сигурност за американците от всяка раса, религия, цвят и вероизповедание.

Според социологическо проучване на "Вашингтон пост" и Shar Schoolповечето американци подкрепят националните протести срещу полицейския произвол след смъртта на Джордж Флойд.

Междувременно Тръмп ще възобнови предизборната си кампания в Тълса, щата Оклахома. Преди ден той отхвърли призивите той да бъде отменен заради риска от коронавирус, като обяви, че дори иска да утрои размерите му. "Разполагаме със сцена за 22 000 души, но смятам, че ще използваме също съседната конгресна зала, а тя може да побере 40 000 човека", заяви Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Идването на Доналд Тръмп може да предизвика протести, които има риск да прераснат в насилие, опасява се местният вестник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2950

2

ТЪРГОВИЯ МЕЖДУ МАФИОТИ-Skandalno.net
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2020&id=10232&p=knigi&title=%D2%DA%D0%C3%CE%C2%C8%DF+%CC%C5%C6%C4%D3+% CC%C0%D4%C8%CE%D2%C8-Skandalno.net
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10232
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/5233.jpg

12435

1

Jinx

16.06 2020 в 22:25

Тоя не е у ред. Как ще се дефинира кое е душене и кое не? Като гледам как 6-7 човека арестуват един човек като му се мятат отгоре то всеки арестант може да писне, че е душен. Те тия почти нямат нормален арест различен от "всички на камарата"