Тръмп отдаде разрастването на COVID-19 в няколко щата с повечето тестове

OFFNews 15 юни 2020 в 18:52 3567 0

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп направи шокиращо изказване, като отдаде неотдавнашното увеличение на броя на инфекциите с COVID-19 в няколко американски щата на напредналите възможности за по-масирано тестване. И нарече ситуацията "нож с две остриета", имайки предвид икономическата и пазарната реакция в страната.

"Тестовете ни са толкова повече и по-напреднали от всяка друга страна (свършихме чудесна работа относно това!), че показват и повече случаи на заразени. Без тестване или слабо тестване, ние бихме показвали много малък брой случаи. Тестването е "двуостър нож" - кара ни да изглеждаме зле, но е добре да имаме повече тестове!!!", написа Тръмп в Туитър.

Малко по-рано икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви, че капацитетът за тестване в САЩ е разширен "стократно" от март насам.

Той добави, че Белият дом "не вярва", че наскоро регистрираните увеличения на броя на коронавирусните инфекции в няколко щата представляват втора вълна. В изказване за телевизия Fox News Къдлоу добави, че макар да "не омаловажава" ситуацията, това е "нещо, с което трябва да свикнем" и че е "контролируемо".

Къдлоу подчерта, че редовно се консултира с медицински експерти и смята случаите с коронавирус в щати като Тексас, Флорида, Калифорния и други за "сравнително малки изключения". И допълни, че нивото на смъртност все още "остава ниско".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !