Тръмп ще се кандидатира за втори мандат, готов да се изправи и срещу Опра

OFFNews 09 януари 2018 в 11:10 3030 1

Американският президент Доналд Тръмп смята да се кандидатира за втори мандат, тъй като постиженията му говорят сами за себе си, обяви неговият зам.-говорител Хоган Гидли, цитиран от ДПА и БТА. 

"Който и да се кандидатира срещу Тръмп, той ще се изправи срещу един президент, който има рекордни постижения за рекордно кратък срок досега в Белия дом", подчерта говорителят, който получи и въпрос за възможна кандидатура на известната телевизионна водеща Опра Уинфри. 

Спекулациите за кандидатура на Опра на изборите през 2020 г. започнаха след речта ѝ на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", където тя получи наградата "Сесил Б. Демил" - "Златен глобус" за цялостни постижения.

В речта си при приемането на наградата Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

"И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се налага да казва "аз също" отново", каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

Веднага след тази пламенна реч, последвана от бурни аплодисменти, в Туитър се появи хаштагът #Ophra2020.

Самата Уинфри опроверга след церемонията спекулациите, че може да се кандидатира за президент, но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност.

"Зависи от хората, които ще решат", каза Стедман Греъм пред в. "Лос Анджелис таймс". А Си Ен Ен цитира двама приятели на 63-годишната медийна звезда, които казват, че тя действително мисли да се кандидатира като демократ и че нейни приближени я подтикват да обяви това свое намерение.

Не за първи път има подобни спекулации за Уинфри. В интервю за Блумбърг от миналия март тя каза, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори я е накарала да преосмисли мнението си, че липсата й на опит в управлението може да бъде пречка пред нейното евентуално влизане в политиката.

"Ние бихме приветствали всеки съперник на президента в борбата му за преизбиране, независимо дали това е Опра Уинфри, или някой друг", коментира говорителят на Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

1

Kristiano789

09.01 2018 в 11:32

ако тоя го изберат още един път ще ги обявя за напълно луди :)