Речта на Мерил Стрийп срещу Тръмп на наградите "Златен глобус" (видео)

OFFNews 09 януари 2017 в 09:27 22896 19

Снимка Paul Drinkwater/NBC

Който не е чул речта на Мерил Стрийп на наградите "Златен глобус", задължително трябва да я чуе. Тя беше и истинска, и красива, и политическа и смразяваща и със сигурност беше една от върховните точки на церемонията.

Когато Мерил Стрийп, номинирана 30 пъти за наградите "Златен глобус" и спечелила 8 награди, прие от Сесил Демил отличието за цялостен принос, тя изнесе пламенна реч, в която макар и да не назова поименно Доналд Тръмп, изрази мнението си за резултатите от изборите в САЩ, преразказва The News York Times.

"Искам да ви благодаря, приятели, за това признание! Искам да благодаря на Холивуд и на пресата. Но какво е Холивуд? Куп хора, родени някъде другаде. Аз лично съм родена и отгледана в Ню Джърси. Ако нас ни няма, ще остане само футболът.

А какво представляваме ние, актьорите? Ние се превъплъщаваме в ролята на друг човек, за да може зрителите да усетят емоциите на героя. Но тази година имаше една роля, която ме остави без думи. Не беше добра, но беше печеливша. Човекът, който я игра накара много хора да му вярват и ето, че сега той ще седне на най-важния стол в нашата страна. Той се сдобива със сила, правомощия и отговорността да управлява една огромна държава. Това разби сърцето ми. И то, защото това е истинският живот! Той спечели благодарение на обидите, мръсните номера и подмолните си действия и сега позволява на други хора да действат по същия начин. Да не забравяме и насилието.

Когато някой използва позицията си, за да тормози другите, ние всички сме потърпевши. Което пак ме отвежда до пресата. И тя трябва да си свърши работата", каза Стрийп изключително емоционално.

Тръмп, в кратко телефонно интервю каза, че не е гледал наградите или речта на Мерил Стрийп, но заяви, че не е изненадан от реакциите и критиките по негов адрес по време на събитието.

"Мерил Стрийп подкрепяше Хилъри Клинтън", каза Доналд Тръмп.

Макар повечето победители да не си позволяваха да изнасят политически речи, някои от тях се възползваха от възможността да изразят мнението си относно ситуацията в Щатите. Британският актьор Хю Лори, който спечели приза за най-добър актьор за The Night Manager, също изказа своите притеснения относно новия президент.

Въпреки всичко на наградите имаше и много поддръжници на Тръмп, които бяха искрено възмутени от изказванията срещу техния фаворит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

19

Red or Dead

10.01 2017 в 12:00

Вижте коментара на ПРЕКРАСНАТА и ОЧЕВИДНО доста по-умна от М.Стрийп......Мария Захарова .....

https://goo.gl/dDfzbd

9028

17

Юзджан Мехмедов

09.01 2017 в 18:42

Алексчооооо когато си плюл на собственото величие лесно ставаш ласкател на чуждото величие робът не става такъв от това че са го заробили а от това че не ще да отхвърли робските окови

9028

16

Юзджан Мехмедов

09.01 2017 в 18:36

МДАААА,МНОГО ГИ БОЛИ БРЕ ТИЯ ГЪЗО...ЛИЗЦИ НА КИЛЪРИТО,МНОГО БРЕ,ТРЪМП ИМ ГО ЗАБИ ДО САМИ ЧЕПА ,НО ТОЛКОВА НЕОЧАКВАНО ,ТОЛКОВА БОЛЕЗНЕНО,БЕЗ ГРЕС,БЕЗ ВАЗЕЛИН,БЕЗ ЛУБРИКАНТ ,ПРОСТО ГИ ЗАКОВА ЗА ТОВА СЕГА С ГОДИНИ ГАЗ ЩЕ ПИКАЯТ

15509

14

Бухльо

09.01 2017 в 17:17

Добре де, докога ще реват и няма да могат да приемат загубата?! Какви демократи са, ако не могат да приемат, че мнозинството не желае техния кандидат?
Изборите минаха, човекът е избран. Да изчакат, да видят делата му и после да критикуват...конструктивно, ако могат.
А сега само обиждат избора на милиони хора, без да се замислят, че така компрометират собствения си имидж на толерантни интелигенти.

11178

10

Крушата

09.01 2017 в 11:20

Корени

Рейтинг : 1449
09.01 2017 в 11:16

Да си призная, изобщо не съм наясно по отношение на Компира и рептилите. И за съжаление нищо не бих могъл да ти кажа по тази въпрос.