Тръмп: Обама и Хилъри Клинтън създадоха "Ислямска държава"

OFFNews 03 януари 2016 в 09:37 10801 22

Снимка Fox News

Милиардерът и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Хилари Клинтън и Барак Обама са отговорни за създаването на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщи "Гардиън".

Той изрича обвиненията си пред свои поддръжници в Билокси, Мисисипи. Там той отбелязва още, че администрацията на Обама е трябвало да се вслуша в съвета му и да вземе контрол над петролните находища, контролирани от ИД, вместо да позволи на групировката да се развива.

"Предвещавал съм много неща, включително и плана - "Стигни до петрола, вземи петрола, запази петрола", нали? Повтарям го от 3 години и всеки ми вика: "О, не мога да го направя. Ама това е независима държава". Там няма държава. Те създадоха ИД - Хилъри Клинтън заедно с Обама", каза Тръмп.

Той също така обвини Иран, че се опитва да превземе Саудитска Арабия и да заграби петрола им, като даде за пример подпалването на посолството на СА в Техеран от вчера, след като кралството екзекутира 47 шиитски затворници, включителни и влиятелния айтолах Нимр Ал-Нимр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков